Teltassa nukkuminen – tarvitaanko tyynyä?

Kerroin tovi sitten Instagramissa siitä, kuinka kävin Sea to Summit -nimisen merkin maahantuojalla ja sain mukaani kuvaston, josta pystyin tilaamaan ja ostamaan puuttuvia varusteita ensi kevään reissua varten. Sea to Summit -tekee erilaisia retkeilyvarusteita kokkaamiseen, tavaroiden säilömiseen, kuljettamiseen ja yöpymiseen makuupusseja sekä makuualustoja.

Olen tuotteita aiemmin hypistellyt retkeilykaupoissa ja olen muutamia tuotteita testannut. Minulla on ollut reissulla mukana kevyt pesupussi Sea to Summitilta ja erilaisia pieniä vaatteiden pesuun tarkoitettuja pesulappuja. Nämä ovat olleet siis aikalailla ne tuotteet, joita olen testannut aiemmin.

Nukkuminen teltassa tyyny
Sea to Summit Premium Pillow -tyyny

Kesällä Denalilla jaoin teltan englantilaisen kiipeilykaverini Steven kanssa ja ensimmäisenä iltana hän kaivoi esiin tyynyn, jonka hän puhalsi minun silmissäni jättimäiseksi. Minulla on retkityyny, jonka sain toiselta kiipeilykaveriltani Tylerilta lahjaksi muutama vuosi sitten, mutta käytössä tyyny on ollut yllätävän huono. Tyynyn materiaali on liukasta ja kylmissä olosuhteissa, joissa haluan pitää makuupussin huppua mahdollisimman tiukalla kiinni ja tyynyn makuupussin ulkopuolella, tyyny on aina luiskahtanut jo alkuyön aikana pään ohitse.

Näin ollen olen päätynyt rakentamaan tyynyni erilaisista viritelmistä: makuupussin pussista ja vaatteista. Vuorilla olen myös laittanut tyhjän repun pään alle ja siihen päälle vielä tuon itse tehdyn tyynyn. Olen ollut verrattain tyytyväinen ja nukkunut mielestäni hyvin. Tykkään nukkua melko pystyasennossa korkealla, sillä se auttaa korkeudesta johtuviin hengityskatkoksiin.

Sea to Summit Tyyny
Tyyny puhallettuna

Naureskelin Stevelle tyynystä ja siitä, että hän joutuu puhaltamaan sekä makuualustansa että tyynyn. Se ei välttämättä ole enää ihan helppoa 5000 metrissä. Steve vain kohautti olkiaan ja sanoi, että hän ainakin nukkuu paremmin supertyynyllään.

Meni muutamia päiviä ja yhtenä iltapäivänä kun olimme saapuneet leiriin, rakentaneet leirin ja pystyttäneet teltat ja meillä oli aikaa levätä, sain kokeilla Steven tyynyä. Olin valmis pyytämään naljailuni anteeksi ja myöntämään, että tyyny on todella hyvä. Tulin myös aika kateelliseksi tyynystä, sillä omat viritelmäni veivät vähintään yhtä paljon aikaa kuin tyynyn puhaltaminen täyteen.

Kysyin Steveltä, mikä tyyny se oli – sain vastaukseksi tämän

Kysyin nyt saatuani Sea to Summitin kuvaston käteeni Steveltä, että mikä se tyyny oikein olikaan. Vastaukseksi sain samalla mitalla takaisin, jolla olin itse vitsaillut tyynystä. Hän kysyi, että minähän sanoin etten tarvitse tyynyä ja laittoi yllä olevan kuvan.

Päätin, että hankin samanlaisen tyynyn ja saadessani Sea to Summitin kuvaston käteeni, tiesin heti mitä tulen tilaamaan kuvastosta. Olin pitänyt tyynyä luksustuotteena ja vähän turhana, mutta 79 grammaa lisäpainoa ja mittaamaton määrä parempaa unta on jokaisen gramman arvoinen.

Ylipäätään teltassa nukkuminen on mielestäni todella mukavaa ja voisin sanoa rakastavani sitä yli kaiken. Nukun pääasiassa paremmin ulkona ja erityisesti viileässä ilmassa. Mielestäni teltassa nukkumiseen ja sen mukavuuteen vaikuttavat oleellisesti muutama asia:

Näillä vinkeillä valmistaudun jo seuraavaan telttaretkeen tulevana viikonloppuna Seitsemisen kansallispuistoon.

Comments are closed.