Treeniviikko kuntoutujan rajoitteilla

Ajattelin kertoa teille tarkemmin vähän siitä, miten tällä hetkellä treenaan vaikka olenkin vielä pitkän aikaa polvileikkauksesta kuntoutuja. Minullahan on siis oma valmentaja, joka tekee minulle päivätasolla ohjelmointia. Käytämme sellaista yhteistä appia, jonne hän laittaa treenit ja minä raportoin tekemisestä.

Tavoitteena minulla on nyt ensimmäisenä saada jalat kuntoon, sitten tehdä vihdoin ja viimein se ensimmäinen muscle-up ja sitten osallistua ensi vuonna Crossfit Open kisojen skaalattuun sarjaan. Toki tuo viimeinen tavoite sitten tulee selkeytymään sen mukaan, miten polvi kuntoutuu. Tämän lisäksi rakennetaan kuntoa ensi vuoden kiipeilyreissulle.

Tämän viikon treenini meni jota kuinkin näin:

Maanantai
Lepopäivä. Sunnuntaina kävin hieronnassa, joten palautumista vielä hieronnasta.
Tein normaalit polven jumpat kuminauhalla ja pyöräilin 3 x 10 minuuttia rauhallisesti.
Fiilis oli hyvä ja jalat tuntui lähes normaalilta.

Tiistai

Salitreeni, jossa oli ohjelmassa rengaspunnerruksia, ylöstyöntöjä ja Assault bike pyörällä pyöräilyä 15 minuuttia. Hyvä treeni vaikka hieman petyin ylöstyöntöjeni tuloksiin. Näiden lisäksi tein polven kuminauhajumpat.

Keskiviikko

Lepopäivä. Luvassa oli vähän tähän blogiin liittyviä juttuja töiden jälkeen ja sen jälkeen tein polven jumpat kuminauhalla ja pyöräilin rauhallisesti 3 x 11 minuuttia. Rauhallista, mutta kuitenkin kivaa, että saa vähän hikoiltua kotona.

Torstai

Salitreeni. Leukoja, rengassoutuja, rauhallista soutua ja syviä vatsalihaksia. Selvisi, että varmaan yksi syy, miksei se muscle up vielä mene on se, että en osaa jännittää yläselän lihaksia oikein ja selkeästi niissä on hahmotusongelmaa. No tätä sitten hiottiin ja katsottiin salilla valmentajan toimesta. Lisäksi jumppailin polvea kuminauhan kanssa kuten muinakin päivinä.

Perjantai

Salitreeni. Penkkipäivä: kolme sarjaa niin monta toistoa kun menee ja välissä vähän kyykkyjä 10kg painolla. Tämän lisäksi sykettä koholle Assault Bikella siten, että tein intervalleja pelkillä käsillä. Tämän lisäksi wall climb – nimisiä liikkeitä, jossa noustaan lattialta seinää pitkin käsilläseisontaan ja vatsoja. Hyvät treenit olivat, koska penkki kulki ja pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa hallittuja wall climbeja sitten polvileikkauksen. Perjantaina myös tuli täysi liikkuvuus täyteen polven kanssa eli treenit olivat onnistuminen kokonaisuudessaan. Tämän lisäksi normaalit polven jumpat kuminauhalla.

Lauantai

Valinnainen salitreeni, jonka menin tekemään. 50 minuuttia erilaisia liikkeitä. Olin tosin ymmärtänyt ja lukenut ohjeet ihan väärin ja treenistä tuli aikalailla erilainen, mitä valmentajani oli suunnitellut. No, tulipahan opittua taas, että kysy ennen kuin teet -> lopputulos on oikea. Treenit tuli kuitenkin tehtyä ja hiki tuli sekä sen päälle vielä polven kuminauhajumpat.

Sunnuntai

Lepopäivä. Ei polven jumppailua, ei salia, ei pyöräilyä. Gradun kirjottamista, tutkimussuunnitelman palauttaminen ja lepäämistä tulevaa viikkoa varten.

Näin siis tämä viikko. Aikalailla normaalilta se vaikuttaakin, hauskaa on se, että vaikka olen todellakin edelleen kuntoutuja hyvin pitkään, niin silti voin treenata melko paljonkin pelkästään yläkroppaa ja kevyesti jalkoja kuormittavaa treeniä. Jalat ovat käytännössä olleet kivuttomat, joten sen puolesta ei ole myöskään tarvinnut olla huolissaan. Tavoitteena onkin pitää tämä yhtä hyvä linja myös tulevaisuudessa.

Nämä treenit kyllä tukee täysin tavoitteitani ja etenkin ensi vuoden kiipeilysuunnitelmia. Loukkaantumisesta huolimatta pystyn pitämään kuntoa yllä ja vaikka rauhallisesti tekeminen ottaa usein päähän, niin nyt luodaan hyvää pohjaa tulevaan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.