Seuraava vuorikohde

Viime vuonna polven operaation alkaessa katseet olivat jo tässä vuodessa ja tämän vuoden vuoressa. Tarkoituksena oli, että kuntoudun siten, että tämän vuoden vuori on mahdollista kiivetä. Näin olikin, kunnes olkaluuni yllättäen katkesi tapaturmaisesti.

Mikään ei ole muuttunut, edelleen katseet ovat tämän vuoden syksyssä ja kuntoutumisen onnistumisesta, jotta pääsen tämän vuoden syksyllä kiipeilemään.

Suunnitelmat syksyn reissusta alkoivat jo reilu vuosi sitten. Eri vaihtoehtoja on tullut pyöriteltyä suuntaan jos toiseen. On verrattu vuoria, retkikuntaoperaattoreita ja ajankohtia, jolloin lähteä.

Seuraava vuorikohde on Nepalissa: Baruntse. Baruntse on 7 129 metriä korkea vuori Nepalissa Khumbun alueella eli samalla alueella kuin, missä Everest sijaitsee, mutta hieman eri suunnassa. Ennen Baruntsea tarkoitus olisi kiivetä Mera Peak, joka on 6 476 metriä korkea vuori.

Matkalla tarvitaan kiipeilytaitoja ja etenkin Baruntsella kiivetään jo tosissaan. Korkeutta on jo reilusti enemmän kuin Aconcagualla, mutta uskon, että tulen selviämään korkeudesta ja kiipeilystä.

Retkikuntaoperaattori on jo valittu ja paikkakin siis melkein varattu. Olen edelleen siis lähdössä, mutta paikan varaaminen siirtyy nyt parilla kuukaudella, sillä ensimmäisenä täytyy katsoa, miten käden luutuminen lähtee liikenteeseen.

Tämän blogin tarkoitus on kertoa matkastani Mt. Everestille ja tähän matkaan liittyvistä ylä- ja alamäistä. Loukkaantumiset ovat piinanneet minua nyt viimeisen vuoden ja taistelu näistä liittyy myös vahvasti myös matkaani Everestin huipulle.

Seuraava vuoreni toivottavasti tulee olemaan Baruntse ja toivottavasti kaikki menee niin kuin olen asioiden toivonut ja suunnitellut menevän. Seuraavat viikot ja kuukaudet tässä blogissa tulen kirjoittelemaan tiiviisti siitä, miten hyvin pystyn valmistautumaan vuorille ja kuntouttamaan kättäni vaikka olen edelleen loukkaantunut.

Ortopedini Töölön sairaalassa sanoi: ”ethän sinä tuolla kädellä sinne kiipeä”… Toivottavasti pitää paikkaansa ja saan käden siihen kuntoon, ettei se häiritse kiipeilyä tai valmistautumista vuorille.

Tulevat kuukaudet siis tulevat ratkaisemaan päätökseni vuorille lähtemisestä. Pistetään sormet ja varpaat ristiin, että kaikki menee tästä eteenpäin hyvin ja haaveet vuorista pysyy yllä.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.