Mistä aloitan, kun haluan tuloksia?

Olen törmännyt viime aikoina ongelmaan, että mistä aloittaa kun haluan aikaiseksi tuloksia? Tämä on oikeastaan liittynyt vahvasti siihen, että miten aion nyt treenata, jotta olen vahvempi kiipeilijä sekä henkisesti että fyysisesti.

Ohjelmointi

Olen harjoitellut viimeisen parin vuoden aikana aika tiukassakin ohjelmoinnissa ja nauttinut siitä kovasti. Olen ollut todella iloinen ja motivoitunut siitä, että minulla on ollut valmentaja, jolle raportoin omia tekemisiäni.

No keväällä sattui ja tapahtui, ohjelmointi meni tauolle ja oli syvällisen pohdinnan aika: mitä oikein haluan tehdä ja mitkä ovat tavoitteeni. Näitä asioita on muuten tullut pohdittua todella paljon ja useaan otteeseen.

Pk-lenkillä Sipoonkorvessa

Sitten syksyllä aloitettiin yhteistyö fysioterapeuttini Aleksin kanssa ja Aleksi teki minulle ohjelmointia syksyllä. Meillä oli selkeät tavoitteet ja ne täyttyivät. Kirsikkana kakun päällä oli tietenkin onnistunut Kilimanjaron huiputus.

Tulin reissusta kotiin ja palauttelin ensimmäisen viikon ennen kuin palasin treenien pariin. Nyt muutama viikko myöhemmin tapasin Aleksin ja käytiin hieman läpi tulevan vuoden suunnitelmia.

Tavoitteet

Ensimmäinen askel tuloksien saavuttamisessa on mielestäni selkeiden tavoitteiden asettaminen. Missä haluan olla seuraavaksi, mihin haluan päästä, millaisen ajan tai matkan haluan kilpailussa mennä ja niin edelleen.

Polkujuoksua

Sen jälkeen ruvetaan sitten miettimään, että miten päästään tavoitteisiin. Eli puhutaan juurikin siitä aloittamisesta. Polkuja tavoitteiden saavuttamiseen on varmasti paljon erilaisia, enkä väitä että omani olisi oikea, vaan tällä tavoin toivottavasti omat tavoitteeni täyttyvät.

Hanki apua

Olen todennut, että tarvitsen apua tavoitteiden saavuttamiseksi. Tämä käytännössä tarkoittaa valmentajaa, joka piiskaa sopivalla hetkellä ja pistää jarrua, kun hommat alkavat etenemään epäsuotuisaan suuntaan. Toki oman järjen ja kropan tuntemus on korostunut entisestään ja niiden merkitystä ei pidä yhtään vähätellä.

Sipoonkorpi

Oleellista on löytää itselle sopiva valmennus/ohjelmointi ja yhteinen sävel siitä, mitkä tavoitteet ovat. Tämä on oikeasti todella tärkeää, sillä ilman yhteisymmärrystä hommat saattavat mennä hyvinkin nopeasti pieleen.

Tällä hetkellä myös koen, että isojen vammojen jälkeen, en vielä ole valmis mihinkään valmiiseen ohjelmointiin. Voisin ostaa vaikka heti netistä treeniohjelmat, mutta todellisuudessa vammat täytyy vielä ottaa huomioon omalla tavallaan ja valmis ohjelmointi ei välttämättä näitä ota huomioon. Tämän vuoksi koen, että räätälöity ohjelmointi on minulle tässä kohtaa parempi.

Seuraavat suunnitelmat

Tänään siis tavattiin Aleksin kanssa ja hiukan suunniteltiin tulevaa vuotta. Baruntsen reissu on seuraava isompi tavoite ja sitä ennen on Seattlen jäätikkökurssi. Isossa kuvassa aloitamme kuitenkin valmistautumisen Baruntsea varten.

Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa? No, pidetään voimatreeniä viikko-ohjelmassa noin kolme kertaa viikossa ja sen lisäksi paljon peruskestävyystreeniä. Juoksua, pyöräilyä, uintia, polkujuoksua, mäkitreenejä, soutua ja oikeastaan kaikkea mahdollista sporttailua, missä syke pysyy järkevissä raameissa eli pk-alueella.

Pk-lenkillä

Eli tiedossa on paljon pitkiä treenejä ja helmikuun loppuun asti on isompi kokonaisuus, jonka tarkoituksena on parantaa minun peruskestävyysaluetta paljon paremmaksi kuin mitä se tällä hetkellä on.

Mitä aloittaa?

Ensimmäisenä mietin aina tavoitteen ja siitä alkaa suunnittelu, miten tähän tavoitteeseen päästään. Sitten hankin apua jos sellaista tarvitsen tulosten saamiseksi ja siitä hommat sitten alkavat. Tämän jälkeen tarvitaan vain kovaa työtä ja päättäväisyyttä, jotta tavoitteet täyttyvät. Kuulostaa todella helpolta, mutta tavoitteiden ollessa selvää, se myös on helppoa.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.