Voihan nuha

Flunssakausi taitaa olla aikalailla jylläämässä. Blogit ja kaiken maailman sivut ovat täynnä flunssan selättämiseen tarkoitettuja listoja. Monet tutut ovat jo sairastaneet oman flunssansa ja selkeästi nyt oli sitten minun vuoro.

Olen viimeksi ollut kuumeessa reilu kaksi vuotta sitten, onneksi tämä on harvinaista, sillä olo ei ole ollut varsinkaan tänään mitenkään hehkeä.

Olin lauantaina salilla ja treenit tuntui hieman nihkeeltä, jo aamulla nenä oli hieman tukossa, mutta menin kuitenkin treenaamaan. Treeneissä ajattelin, että näin se vain joskus on: aina treenit ei ole herkkua ja välillä täytyy painaa pienestä epämukavasta tunteesta huolimatta. Lähdin sitten treenien jälkeen vielä kirjoittamaan toimistolle gradua ja olo sen kuin paheni.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sitten heräsin aivan järkyttävään lihaskipuun. Sellaista kokonaisvaltaista lihaskipua, joka ei tuntunut ollenkaan siltä, miltä kovien treenien jälkeen tuntuu. No eilen sunnuntaina sitten kuume iskikin päälle ja tänään on edelleen ollut kuumetta ja olenkin ollut sairaslomalla tämän päivän.

Mikä on sitten minun listaus flunssan selättämiseksi? No eipä sellaista taida oikeasti olla, kun tauti on päällä on ehkä tärkeintä vain helpottaa oloa mahdollisimman monin keinoin.

Minulla se tarkoittaa, vitamiineja, joita syön päivittäin joka tapauksessa. Tämän lisäksi teetä, marjoja ja ruokaa, joka maistuu. Kuitenkin kaiken ydin on siinä, että olen vain levännyt. Nukkunut kahdet pitkät päiväunet päivän aikana ja välillä makoillut sängyssä ja välillä sohvalla. Nenä pysyy auki Nasolin nenäsuihkeella ja kurkkukipua voi helpottaa Strepsilsseillä.

Mielessä kävi, että pitäisikö kirjoittaa gradua.. Nythän siihen olisi aikaa. Kuitenkin olo on ollut sen verran nihkeä, että olen vain levännyt. Ajatus vain lepäämisestä on aika vaikea, mutta olen huomannut, että kun olo on ollut näinkin ikävä, niin lopulta lepääminen on aika helppoa. Itseasiassa aika yksinkertaista, sillä sen avulla olen varmasti työkuntoinen ja treenikuntoinen huomattavasti nopeammin.

Vinkkini siis teille kaikille flunssailijoille: levätkää. Ei se tauti millään muulla lähde, ja kyllä sen vain tietää milloin on niin kipeä, että lepääminen on ainut vaihtoehto.

Voihan nuha sanon minä, mutta kyllä se tästä.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.