MIKSI?

Istuimme Buenos Airesissa bussiin edessä 20 tunnin matka Iguazun vesiputouksille, jotka ovat muuten jollain luokituksella yksi maailman seitsemästä ihmeestä, ja puheeksi tuli tämä Vuorenvarma Suunnitelmani. Ystäväni kysyin fiksuna, että miksi? Ja aina seuraavaa miksi – kysymystä seurasi seuraava miksi? Keskustelu päättyi siihen, kuinka ihmiseltä täytyy kysyä viisi kertaa miksi, jotta pääsee jo melko syvälle siihen, miksi ihminen haluaa toteuttaa elämässään erilaisia haaveita.

Tässä viisi minun vastaustani siihen, miksi Everest.

Miksi?

 
Idea tähän suunnitelmaan sai sysäyksen ensimmäisellä Nepalin matkallani. Vuorilla on hyvä olla. Elämä on hyvin yksinkertaista, sillä vaelluksen aikana tarvitsee nukkua hyvin, syödä paljon ja kävellä. Elämä ja vaelluksella selviäminen perustuu oman kokemukseni mukaan siihen, kuinka hyvin näistä kolmesta asiasta selviytyy. Ja olen selvinnyt näistä tilanteista ilman suuria ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Miksi?

 
Everest on maailman korkein paikka, minne ihmisen on mahdollista kiivetä. Se on mielestäni erittäin kiehtova ajatus: ihastella nyt maailman yhtä suurimmista vuoristoa Himalajaa paraatipaikalta ja vain nauttia sen sanoinkuvailettomasta kauneudesta.

Miksi?

 
Tämä projekti mahdollistaa minulle mielekkään matkustelun ennen itse päätavoitetta. Koen, että vuoret eivät kiipeämällä lopu ja nämä vuoret ennen Everestiä on myös itsessään yhtä tärkeitä välietappeja kuin tämä lopullinen tavoite. Tämä on hyvä syy matkustella, nähdä maailmaa hieman erilaisesta näkökulmasta. Vuorimatkojen jälkeen olen aina kokenut mieleni tulleen ravituksi uusilla maisemilla ja kokemuksilla.

Miksi?

 
Koen tarvitsevani tavoitteen. Mielestäni on helpompi toimia, kun minulla on selkeä tavoite. Nyt mieleni onkin vallannut vuoret ja asiat, jotka liittyvät siihen. Suhtaudun asiaan intohimoisesti ja koen saavani paljon myös henkisiä voimavaroja haaveilemalla vuorista ja Everestistä. Jo pelkän Everestin ajattelu aiheuttaa minulle sen ”kutkuttavan” tunteen vatsaan… Vähän samanlainen tunne kuin olisi ihastunut. Nämä haaveet ovat kasvattaneet henkisiä voimavarojani.

Miksi?

 
Yksi perimmäinen syy on se, että haluan näyttää itselleni ja muille, että minusta on tähän. Tämä ei ole mahdoton unelma, mutta todella kunnianhimoinen ja ymmärrän realiteetit siitä, että unelma tulee myös vaatimaan joitakin uhrauksia. Paljon asioita liittyy myös omaan motivaatioon. Motivaatio harjoitella, syödä terveellisesti ja hankkia tarvittavat taidot ja tiedot, joilla pärjätä vuorilla on erittäin kova. Motivaationi tehdä tätä projekti rakentuu näiden mainitsemieni tekijöiden varaan ja se rakentuu vahvasti halulle ylittää itseni.

Oletko ikinä itse miettinyt, mitkä ovat sinun viisi vastausta kysymykseen – miksi?