Puolen vuoden suunnitelma ennen Everestiä

Everestille lähtöön on aikalailla puoli vuotta nyt aikaa. Tuntuu, että ensi kevääseen on ikuisuus, mutta aika tuntuu menevän niin nopeasti, että puoli vuotta menee yllättävän nopealla tahdilla. Seuraavalle puolelle vuodelle minulla alkaa olemaan suhteellisen selkeä suunnitelma siitä, mitä arki sekä viikonloput tulevat pitämään sisällä.

Marraskuu

Marraskuussa olen heti kuukauden alussa pitkän viikonlopun Norjassa kaverini luona ja ajatus oli tehdä pidempiä retkipäiviä Trondheimin maisemissa. Tämä on ensimmäinen reissu, jossa pystyn todennäköisesti tekemään kaikkea, mitä toivonkin ilman polven rajoitteita.

Marraskuun 15. päivänä olen Helsinki Adventure Nightissa puhumassa ja Aventuran sekä The North Facen pisteillä. Tulkaahan moikkaamaan, mikäli olette tulossa tapahtumaan käymään!

norja jäätikkö
Harjoittelemassa Norjan jäätiköllä

Marraskuu jatkuu sitten torstaina 28.11. Aventuran vuorimatkaillalla, jossa kerron vielä tarkemmin harjoittelusta Mt. Everestin kiipeämistä varten. Tulen avaamaan tapahtumassa viimeisen muutaman vuoden treenidataa ja sitä, miten harjoittelua ollaan muutettu viimeisen muutaman vuoden aikana ensi kevättä ajatellen.

Joulukuu

Joulukuun alussa olen viikon Rukalla hiihtämässä ja muuten joulukuu on pyhitetty perinteiselle treenaamiselle. Joulukuun aikana toivottavasti myös Helsingissä ja Lahdessa pääsee hiihtämään, joten harjoitteluun tulee mukaan myös hiihtoa.

Pyhän hiihtoladuilla - hyvä fiilis tunturissa
Pyhän hiihtoladuilla – hyvä fiilis tunturissa

Joulukuulle ei muuten ole suunnitelmissa sen ihmeellisiä menoja ja joulukuussa rakennetaan vielä pohjaa alkuvuoden lajinomaiselle kovemmalle harjoittelulle. Vuoden viimeiset viikot ja 2020 vuoden ensimmäiset viikot ovat pyhitetty pidemmälle lajinomaiselle harjoitusjaksolle.

Tammikuu

Tammikuussa aloitetaan sitten lajinomainen kovempi harjoittelu, jolla pyritään vielä nostamaan kuntoa entisestään ja hyödyntämään hyvä pohja, jota on nyt useita kuukausia rakennettu.

Tammikuussa olen matkamessuilla puhumassa 18.1.2020 ja sen jälkeen olen viikon hiihtämässä Ylläksellä. Tammikuu on myös hyvää aikaa vielä testata viimeiset varusteet Everestiä varten ja varmistaa, että kaikki varusteet ovat kunnossa.

Helmikuu

Helmikuussa olen töissä Aventuran ryhmän kanssa Tansaniassa ja Kilimanjarolla. Odotan tätä reissua innolla ja mukaan mahtuu vielä jos mietit Afrikan korkeimman vuoren valloitusta!

Kilimanjaron huipulta laskeutumassa alas

Maaliskuu

Maaliskuu on pyhitetty täydelle valmistautumiselle Everestiä varten ja olen vielä yhden viikon Ylläksellä viimeistelemässä kuntoa ennen reissuun lähtöä. Tämä on myös yhtä parhaimmista ajoista olla Lapissa, joten odotan maaliskuun reissua erityisen paljon.

Maaliskuussa viimeistelyharjoitukset Ylläksellä

Huhtikuun 19. päivä lähden sitten kohti Nepalia ja nyt kun tätä suunnitelmaa katsoo, niin aika tulee menemään todennäköisesti melko nopeasti. Tarkoitus on panostaa hyvään harjoitteluun, lepoon ja viimeisten asioiden hoitamiseen ennen matkalle lähtöä.

Tavallaan on todella rauhallinen olo, sillä suunnitelma on aika selvä ja nyt vaan täytyy panostaa suunnitelman toteuttamiseen ja tarvittaessa muuttaa suunnitelmia sopimaan esimerkiksi palautumisen tilanteeseen. Tämä on siinä mielessä ainutlaatuista aikaa, että pystyn täysillä panostamaan ensi kevään projektiin ja kaikki tulevat viikot Lapissa tai Kilimanjarolla tukevat myös tulevaa tavoitetta täysin.

Comments are closed.