Untuvapuku korkeille vuorille

*Untuvapuku saatu The North Facelta ja Capeuniversalilta

Viime viikolla oli hieno päivä ja yksi konkreettinen askel kohti ensi kevään kiipeilymatkaa Mt. Everestille. Olen kerännyt viimeisten vuosien aikana varusteita, jotka sopivat kiipeilyyn ja pari viime vuotta olen saanut varusteet The North Facelta.

Untuvapuku
Untuvapuku The North Face

Yksi isoin ja puuttuva varuste ensi kevättä ajatellen oli untuvapuku, jolla pärjää korkeilla vuorilla. Untuvapuku on ikoninen vuorikiipeilyvaruste ja niiden saatavuus on yllättävän haastavaa, koska myös harrastajapiiri on sen verran pieni. Jos siis tarvitset pukua, suosittelen hankkimisen aloittamisen hyvissä ajoin.

Minulle tilattiin puku ja kävin sen viime viikolla hakemassa. Voi sitä onnen päivää, sillä tavoite kasitonnisista vuorista on nyt muuttunut myös realistiseksi varusteiden osalta. Pystyisin lähtemään reissuun oikeastaan milloin tahansa ja varusteet löytyvät omasta takaa.

Untuvapuku The North Face
Pukua hakemassa The North Facelta

Samalla tietysti alkoi jännittämään, ei siihen ensi kevääseen niin mahdottomasti ole aikaa ja varusteet alkavat olemaan pieniä juttuja lukuunottamatta kasassa. Fiilis sen sijaan on ihan todella hyvä, sillä polven kuntoutus on sujunut suunnitelmien mukaan ja motivaatio ensi kevättä kohden on huipussaan. Varusteet löytyvät, paikat on kunnossa ja seuraavaksi täytyy pysyä vain mahdollisimman terveenä.

Untuvapukua tullaan käyttämään Everestillä vuoren korkeimmilla osuuksilla ja se päällä tullaan olemaan lähes koko ajan. Puku on yleisesti hiukan lämpimämpi kuin takki ja housut, koska ilma pääsee kiertämään puvun sisällä eikä ole erikseen kahta vaatekappaletta.

The North Face Himalaya Suit
Untuvapukua pukemassa

Olen herkästi paleleva jos en liiku ja olen vain paikoillaan, jonka vuoksi untuvapuku on selvä valinta minulle verrattuna takkiin ja housuun. Liikkuessa minulla on harvoin kylmä, mutta isoilla vuorilla vauhti alkaa olemaan jo niin hidasta, että se muistuttaa lähes paikallaan seisomista.

Untuvapuvussa on sisällä henkselit, jotka pitävät housut paikallaa. Puku painaa lähes pari kiloa, joten ilman henkseleitä puku saattaisi valua etenkin housuosuudesta. Puvun yläosa on kuin paksu untuvatakki ja hupun kanssa näin testien perusteella puku tuntuu kyllä todella lämpimältä.

The North Face Himalaya Suit
The North Face Himalaya Suit

Ajattelin testata pukua vielä kunnolla talvella ja nyt syksyllä sen kanssa voisi hyvin käydä testinukkumassa metsässä. Tärkeintä on, että puku on ollut päällä ennen kuin lähtee reissuun ja on varmaa, että se on niin lämmin kuin pitäisi.

Puvun myötä on taas otettu yksi askel lähemmäs itse reissua. Kiitos The Nordt Face ja Capeuniversal puvusta!

Comments are closed.