Parhaaksi todetut retkieväät

*Kaupallinen yhteistyö Fiksuruoan kanssa

Kerroin viime viikolla, että lähden marraskuussa Nepaliin kiipeilemään. Olen vieraillut Everestin laaksossa useamman kerran ja joka kerta ihaillut kauempaa mielestäni yhtä kauneinta vuorta, jonka olen nähnyt. Ama Dablam on 6856 metriä korkea vuori, jolle on kauniit näkymät Everest Base Camp -vaelluksella. Suuntaan marraskuussa siis Ama Dablamille kiipeilemään ja vuori tulee olemaan teknisesti haastavampi kuin aiemmat kiipeilyreissuni.

Ama Dablam 6856 metriä
Ama Dablam 6856 metriä

Olen aloittanut hahmottelemaan pakkauslistaa ja yksi olennainen osa vaatteiden ja kiipeilyvarusteiden lisäksi on se, että millaisia eväitä otan reissuun mukaan. Tykkään ottaa Suomesta tuttuja herkkuja mukaan, joiden tiedän maistuvan myös korkeammalla. Olen testaillut aiempien matkojen aikana erilaisia eväitä ja nykyään tiedän, millaiset eväät sopivat minulle ja mitkä eväät maistuvat reissussa.

Ruokahävikin vähentäminen

Olen useammalle reissulla tilannut suomalaisesta Fiksuruoka.fi verkkokaupasta eväitä retkille mukaan. Fiksuruoka on suomalainen yritys ja sen tavoite on vähentää suomalaista ruokahävikkiä. Yritän itse vältellä ruokahävikin syntymistä ja näissä talkoissa on helppo olla mukana, sillä Fiksuruoan valikoimasta löytyy varmasti jokaisen arkeen sopivia tuotteita. 

Fiksuruoka sekä auttaa elintarvikkeiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuketjuja vähentämään ruokahävikkiä että tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden ostaa edullisesti tuotteita. Kaikki osapuolet hyötyvät ja ympäristö kiittää.

Verkkokaupan valikoima koostuu muun muassa erilaisista elintarvikkeista, kosmetiikasta, urheilutuotteista ja asusteista. Tuotteet ovat syystä tai toisesta vaarassa joutua hävitetyksi esimerkiksi muuttuvien pakkausten, valmistusvirheiden tai lähestyvien parasta ennen -päiväyksien vuoksi. Verkkokaupan kaikki tuotteet säilyvät lämpimässä. Parasta on se, että tuotteet ovat pysyvästi 20–90 % alennuksessa ja jokainen ostos vähentää hävikkiä. Välillä verkkokaupassa on tuotteita jopa yhdellä sentillä, joten hinnat eivät todellakaan päätä huimaa.

Miksi valitsen Fiksuruoasta retkieväät vuorille?

Ajatelkaa, että kolmasosa kaikesta maailmassa tuotetusta ruoasta menee hukkaan. Yritän itse tehdä pieniä valintoja, joilla voin itse vaikuttaa hävikin vähentämiseen ja samanaikaisesti saan edullisesti haluamani tuotteet mukaan vuorille retkievääksi.

Fiksuruoan tuotteet ovat pysyvästi alennuksessa ja välillä pääosin suomalaisille tutusta yli 500 brändin valikoimasta löytyy tuotteita todella edulliseen hintaan. Paketit tulevat nopeasti perille 1–3 päivässä. Ja jokainen ostos vähentää ruokahävikkiä sekä hiilijalanjälki on kompensoitu.

Tilaan itse eväät vuorireissuille, mutta yhtä hyvin tuotteita voi käyttää omassa arjessa, juhlien järjestämisessä tai vaikkapa antaa lahjaksi kavereille. Valikoimasta löytyy paljon minulle tuttuja tuotteita, joten tiedän mitä saan, kun tilaan Fiksuruoan kautta eväät.

Fiksuruoka
Hain Fiksuruoan paketin 2 päivää tilauksen tekemisen jälkeen

Retkieväät vuorilla

Vuorilla haluan, että minulla on mukana sekä suolaisia että makeita eväitä. Mitä laajempi vaihtoehto eväissä on, sitä parempi. Olen tehnyt sen virheen, että ostin kymmenittäin yhden makuisia patukoita ja ensimmäisellä viikolla pitkällä reissulla patukat alkoivat tökkimään. Olen oppinut virheistäni ja tällä kertaa tilaukseni oli monipuolinen.

Tilaukseni Fiksruoalta sisälsi seuraavia retkieväitä:

  • Pähkinöitä
  • suolaisia sipsejä
  • lakuja
  • mysliä
  • sisuja
  • maskeja lentomatkaa varteen
  • hammastahnaa ja hammasharjan
  • D-vitamiinia
  • salmiakkia
  • ja tietysti Vihreä Kuula -patukoita 14 kpl.
Fiksuruoka Paketin sisältö
Paketin sisältö

Fiksuruoan valikoima on niin monipuolinen, että minun oli jopa vaikea valita, mitä kaikkia herkkuja haluan tällä kertaa mukaani. Otin myös hammasharjoja, hammastahnaa ja kasvomaskeja matkustamista varten. Tulevaa pimeää kautta varten nappasin omaan pakettiini vielä D-vitamiinilisän.

Paketin sisältö fiksuruoka
Fiksuruoka mukana retkieväiden hankkimisessa

Fiksuruoan kautta tuotteiden tilaaminen on helppoa ja vaivatonta. Paketit toimitetaan nopeasti 1-3 päivässä lähimpään toimituspaikkaan tai kotiovelle. Pakettini sisältö vähensi ruokahävikkiä 4,4 kiloa ja kokonaisuudessaan sen arvo oli 55 euroa. 

Näillä retkieväillä lähden marraskuussa kohti Nepalia ja seuraavaa tavoitettani Ama Dablamin huippua kohden.

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.