Opettelin syömään – mistä ruokakassi koostuu?

Kerroinkin, kuinka olen viimeisen vuoden aikana opetellut syömään. Enemmän ruokaa ja oikeastaan niin paljon kun napa tällä hetkellä vetää.

Minua aina kiinnostaa, mitä ihmiset syö arkena. Meillä ruokalista pyörii aikalailla samojen juttujen ympärillä ja välillä toivoisi vähän vaihtelua myös arkimössöihin. Kyselin tuossa taannoin Snapchatissä, mitä ihmiset syö arkena ja yllättävän monen vastaus oli makaroonimössökuvaani: ”tuota samaa oli eilen, tänään ja varmaan myös huomenna”.

Käydään siis noin kerran viikossa kaupassa. Suunnitellaan ruuat etukäteen, jotta ei sitten tarvitse kaupassa arpoa, mitä otetaan. Tietyt jutut on aina listalla ja muuten ostetaan sitten, mitä ruokalistalla oleviin ruokiin tarvitaan. Välillä isomman kauppareissun lisäksi saattaa joutua käydä täydentämässä perusjuttuja kuten maitoa ja vihanneksia lähikaupasta, joka on isoille ostoksille muuten aika kallis. Isommat ostokset tulee tehtyä isommassa kaupassa ja ruuat raahataan reput selässä sieltä kotiin.

Eilen oli taas kauppapäivä. Tällä viikolla syödään:

Ruoka 1: Kukkakaalipizza
Ruoka 2: Kana ja halloumisalaatti
Ruoka 3: KB eli kanaa ja bataattia
Ruoka 4: Tortillat
Ruoka 5: Katkarapupata ja riisi

Näitä sitten yhdistellään lounaaksi ja päivälliseksi sen mukaan, mitä tehdään.

Kauppakassin sisältö

Kauppalistaan kuuluu aina myös omenoita, banaaneja, avokadoja, salaattitarpeet, leipätarpeet, rahkoja, turkkilaista jugurttia, maitoa ja sitten satunnaisia mielitekoja. Tällä mieliteot olivat kookosjuoma, miniporkkanat ja proteiinivanukas, joka oli muuten täydellinen huijaus!

Kaikkiin ruokiin viikossa meillä menee noin 130 euroa siis kahdelta ihmiseltä. Kulut pysyy aika kivasti aisoissa kun suunnitellaan etukäteen, mitä tullaan syömään ja saatetaan silti käydä syömässä ravintolassa kerran viikossa ja budjetti kestää sen hyvin. Suurin syy siihen on se, että lounaaksi tulee vedeltyä omia eväitä lähes poikkeuksetta.

Ruokamäärä tuntuu isolta, mutta kaikki on tuhottu jo ensi viikonloppuun mennessä. Samanlaisen setin saa siis suunnitella jo kohta uudestaan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.