Yläkropan kehitys vuodessa

Kävin viime vuonna ja sitä edellisenä vuotena useamman kerran Inbody-mittauksessa. Tuloksista voit lukea täältä ja täältä.

Aloitin siis vuosi sitten 1.2.2016 crossfitin harrastamisen. Ensimmäisenä tavoitteena oli aloittaa voimatasojen kasvattaminen. Yllätyksenä tuli sitten huhtikuussa loukkaantuminen, joka käytännössä muutti suunnitelmat täysin uudenlaisiksi. Minusta tuli seuraavaksi vuodeksi kuntoutuja.

Elokuussa aloitimme yhteistyön valmentajani kanssa. Tavoitteet valmennukselle ovat olleet melko selkeät: yläkropan voimatasojen kasvattaminen, jalan kuntouttaminen ja se jo pitkään jahdattu muscle up.

Sain joululahjaksi lahjakortin uuteen Inbody-mittaukseen ja kävin mittauksessa torstaina. Mitä sieltä paljastuikaan?

-paino on noussut 2 kiloa. Tästä iso peukku, sillä tavoitteena on ollut nostaa painoa.
-yläkropan lihasmassa noussut reilut 4 kiloa. Tästäkin iso peukku.
-jalkojen lihasmassa pysynyt samana, mikä sekin on positiivista.. En ole tehnyt pitkään aikaan varsinaista voimatreeniä jaloilla.
-rasvaprosentti 16,8 % ja rasvamassaa 10.6 kiloa

Olinko tuloksiin tyytyväinen? No todellakin! Yläkroppaan on vuodessa tarttunut hyvin lisää lihasta. Ollaan tietysti kovasti hommia asian eteen tehnyt ja olen joutunut todella tekemään liikkeitä, jotka eivät ole kuuluneet suosikkeihini. Ylöstyöntöjä, punnerruksia, penkkipunnerrusta, leukoja ja niin edelleen.

Mittaushan ei tietenkään kerro koko totuutta. Mittauslaite oli eri, joten se saattaa vaikuttaa tuloksiin suuntaan tai toiseen. Mittaus tehtiin kuitenkin samaa aikaan päivästä kuin aiemmin ja näin pyrittiin sulkemaan pois sen keltaiset mittaustulosta muuttavat tekijät.

Olen kevään jälkeen muuttanut melko paljon ruokailutottumuksia. Olen opetellut syömään paljon. Usein ja paljon ja miettimättä sen enempää, onko ruuassa hiilihydraatteja vai ei. Tätä ennen olin todella tarkka hiilarien saamisesta ja jopa välttelin niiden syömistä, vaikka treenasin suhteellisen paljon. Ainakin siihen nähden, että yritin välttää hiilareita.

Rentoutuminen ruokien kanssa on myös helpottanut arkea ja suurin huolen aihe on ollut, että syönkö tarpeeksi, jotta palaudun ja voimatasot kasvaisivat. Mutta kuten nyt tuloksistakin näkee, niin todennäköisesti ainakin jollain tasolla homma on onnistunut.

Näillä eväillä on hyvä jatkaa eteenpäin ja voimtasojen kasvattaminen jatkuu edelleen unohtamatta kunnon hikijumppia ja aerobisen kunnon pitämistä hyvänä.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.