Onnistunut huiputus

Huh! Terveisiä Tansaniasta! Tänään saavuttu takaisin Suomeen ja aikamoinen lämpötilaero oli edessä: melkeinpä 30 astetta eiliseen verrattuna tuli laskua.

Nyt pikaisesti pyykkään huomisen aikana vaatteet puhtaaksi ja suuntaan keskiviikkoaamuna Leville loppuviikoksi lomailemaan.

Miten Afrikan reissu meni?

Kilimanjaro

Kilimanjaron vaellus meni aivan nappiin. Koko viikon ajan kaikki sujui hyvällä fiiliksellä ja korkeus tai nopea nousutahti ei aiheuttanut suurempia ongelmia. Fiilis oli ihan super katossa koko ajan ja se näkyi myös siitä, millaisella energiatasolla pääsi lähtemään kokeilemaan Kilimanjaron huippua.

Huiputuspäivä Kilimanjarolla on suhteellisen pitkä, koska nousu aloitetaan 12 aikaa yöllä ja hitaalla, tasaisella tahdilla ollaan katsomassa auringonnousua huipulla ja tässä kohtaa kävelyä oli takana seitsemän tuntia. Aurinkoa katseltiin Gilman’s Point -nimisellä kohdalla 5685 metrissä. Tämä on myös kohta, joka katsotaan yhdeksi Kilimanjaron huipuksi.

Gilman’s Point 5685 metriä

Tämän jälkeen matka jatkui vielä pari tuntia ylämäkeen Uhuru Peakille eli Kilimanjaron korkeimmalle kohdalle 5895 metriin. Siellä oltiin noin yhdeksän aikaan aamulla. Otettiin kuvia huipusta ja lähettiin melko nopeasti jo takaisin alas päin.

Uhuru Peak 5895 metriä

Huiputuspäivä kesti yhteensä lähes 15 tuntia ja pituus ainakin yllätti itseni: huippupäivänä pääsi todella testaamaan sekä fyysisiä että henkisiä rajoja. Oli aika hienoa huomata, että viime aikojen vaikeuksista huolimatta molemmat puolet pysyi kasassa.

Mahtavaa oli taas huomata se, että kun tuntemattomia ihmisiä laitetaan yhdessä tekemään jotain tämän kaltaista, syntyy ihan mahtavia uusia ystävyyksiä ja tuttavuuksia. Tuli naurettua ja itkettyä uusien ystävien kanssa ja mikä mahtavinta, saimme jakaa yhdessä tämän ihan huikean vaelluksen.

Nyt tosiaan nopea pyykkishow käyntiin ja keskiviikkona lennetään Kittilään. Kirjoittelen ensi viikolla hieman tarkemmin koko lomasta ja erityisesti, millaisia vaelluspäivät olivat.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.