Miten valmistaudun?

Tällä ja viime viikolla on ollut aivan upeaa syksykeliä. Viime viikko oli vielä kova treeniviikko ja tällä viikolla on lepoviikon aika. Viime viikolla tulikin ulkoiltua ahkerasti ja ai että, miten paljon olen fiilistellyt tätä syksyä. Tämä on myös se viikko, jolloin soudetaan puolimaraton. Miten valmistaudun tähän tapahtumaan tai yleisesti koviin fyysisiin suorituksiin?

Lenkillä Seurasaaressa

No valmistautuminen lähtee aina liikenteeseen siitä, että hoidetaan lepääminen ja palautuminen kuntoon. Sitten alkaakin henkinen valmistautuminen. Henkinen valmistautuminen lähtee liikenteeseen suunnittelusta ja sellaisesta hyvän fiiliksen hakemisesta. Makustelen oikein kunnolla tulevaa: olipa kyseessä päivän kova treeni, tuleva reissu tai nyt tuo soutuhomma. Reissua varten tulee hypisteltyä tavaroita, treenejä varten tulee suunniteltua miten treenit menee ja soutua varten mietittyä soutuvauhteja ja taktiikkaa.

Seurasaari

Henkinen valmistautuminen onkin mielestäni aika oleellinen osa itse suoritusta. Sanonta: ”hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty”, pitää mielestäni todella hyvin paikkaansa. Sama pätee myös Vuorenvarmaa Suunnitelmaa eli suunnitelmaani kiivetä Everestille. Koko ajan päässä pyörii, että miten valmistaudun ja miten pääsen tuohon tavoitteeseen. Sama pätee vähän kaikkeen tässä elämässä. Kuulostaa varmaankin siltä, että suunnittelen kaiken valmiiksi, mutta onneksi osaan elää myös extempore-elämää ja täysin suunnittelematta.

Seurasaaressa lenkillä

Tsemppaan itseäni, kerron että selviän tästä ja tästä, suunnittelen tulevaa ja yritän arvioida omia taitoja ja tasoa kriittisesti, kun valmistaudun. Tiedättekö sellaisia ohjeita, jossa peilin edessä tulisi kertoa joka aamu itselle, kuinka hyvä tyyppi olet? En yhtään usko sellaiseen peilille puhumiseen, mutta pään sisällä tulee kyllä puhuttua itselle myös niitä kauniita asioita itsestä. Jotenkin tosi usein kuulee, valitettavasti naisilta, sellaista itsensä ruoskimista ja olen sortunut tähän tietysti itsekin, mutta yritän nykyään puhua itse itselleni kauniimmin ja vähemmän syyllistävästi. Hyvä fiilis toimii oikeasti ihan lähtökohtana omille, hyville suorituksille niin töissä, urheilussa kuin ihmissuhteissa.

Puhu säkin nätisti itsellesi

Tosi tärkeää on myös se, että valmistautuu kaikenlaisiin haasteisiin. Haasteita meinaa tuntuu aina riittävän ja hyvällä valmistautumisella voi mahdollisesti välttyä ehkä joltain haasteelta tai ainakin olen valmistautuneena valmiimpi ottamaan haasteita vastaan.

Upea, ihana syksy

Muista sinäkin tsempata ja puhua itselleni nätisti, kun valmistaudut ihan mihin tahansa haasteeseen. Ja nauti, nauti vaikka tästä ihanasta syksystä jos et muuta keksi!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.