#älämahdumuottiin

Minä en mahdu muottiin – älä sinäkään mahdu!

Kävin viime viikolla #älämahdumuottiin-kuvauksissa Kalasatamassa. Tarkoituksena oli siis poseerata nakuna mallitorson kanssa hyvän asian puolesta. Minkä hyvän asian?

No tarkoituksena on tuoda esille sitä, että me kaikki ollaan arvokkaita sellaisena kuin ollaan. Ulkonäöstä, iästä, sukupuolesta tai mistään muustakaan ulkoisesta tai sisäisestä habituksesta huolimatta.

Kriiseilen itsekin tasaiseen tahtiin omasta painosta ja ulkonäöstä. Välillä tuntuu, että jokaisessa kuvassa näyttää lihavalta ja etenkin videoissa näytän mielestäni tosi usein lihavalta. Naama kukkii ja lisäkiloja on tullut vaa’an mukaan. Joinain päivinä tuntuu, etteivät vaatteet mahdu päälle tai vähintäänkin ne istuvat huonosti. Näitä päiviä on varmaan silloin tällöin meillä kaikilla, eikö?

Onneksi monena päivänä olen kuitenkin tosi tyytyväinen. Tyytyväinen siihen, miten kroppa toimii ja miltä se peilistä näyttää. Näen peilistä urheilullisen kropan, jossa rasvaprosentti ei ole viritetty mahdollisimman alas, mutta kuitenkin näkee, että tunteja urheilun parissa on tullut vietettyä. Näinä päivinä saatan myös huomata, kuinka myös vatsalihakset muistuttavat olemassa olostaan myös peilikuvassa.

Onneksi paljon tärkeämpää ulkonäköseikoista huolimatta on se, että kroppa toimii moitteettomasti ja siten, miten toivoisin sen toimivan. Ei kipuja, kroppa on vahva ja kestävä. Nämä asiat huomaa ihan arkipäivän askareissa kuten kauppakassien kantamisessa tai rappusten kipuamisessa, mutta myös urheilussa.

#älämahdumuottiin

Kuvaukset olivat aika jännittävät ja mietin pitkään, että menenkö edes koko kuvaan. Sinänsä kuvassahan ei nyt näy mitään ja itse kuvaustilanne oli todella rento ja lämminhenkinen, niin silti ajatus kuvasta ilman vaatteita alkoi jännittämään. Ja jännitti vielä tänäänkin, kun sain kuvat käsiini.

#älämahdumuottiin

Suosittelen kyllä ehdottomasti kuvausta ja voitkin seurata seuraavien kuvausten tulemista #älämahdumuottiin-sivulta. Suosittelen kovasti kokemusta ja omien ajatusten pohtimista liittyen omaan kroppaan ja siihen suhtautumiseen. Muista, että #älämahdumuottiin ja #oletihana.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.