Kehittävä lukuvinkki

Luin syksyllä Aki Hintsan Voittamisen anatomia -kirjan, josta olen jaksanut jauhaa kaikille monessa otteessa ja kirja olikin pitkästä aikaa yksi parhaimpia. Tuon kirjan innoittaman lähdin kirjakaupoille ja mukaani tarttui Dale Carnegien: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa -kirja.

Kirjasuositus

Kirja on todellinen bestseller ja se on kirjoitettu jo hyvä tovin sitten. Kirjassa kerrotaan siis ihan konkreettisesti, miten saat ihmiset pitämään itsestäsi, miten saat ihmiset ajattelemaan samalla tavalla kuin sinä ja miten muutat ihmisiä ärsyttämättä heitä. Tarkoitus ei ole opettaa manipuloimaan vaan toimimaan sosiaalisesti älykkäästi.

Nappasin kirjan mukaani sen vuoksi, että halusin oppia lisää, kuinka tulla toimeen ihmisten kanssa ja voisinko hyödyntää kirjan oppeja myös tulevilla vuorireissuilla.

Kirja siis opettaa erilaisia keinoja selviytyä parisuhteesta, ystävyyssuhteista ja liikeneuvotteluista. Kirjassa opetetaan, miten myydään ja mitä sinun täytyy ottaa huomioon jos haluat saada jonkun ihmisen tykkäämään itsestäsi tai miten saat jonkun tekemään palveluksen.

Miten saada ystäviä ja enemmän kauppaa?

Kirjassa tiivistetään Carnegien ajatukset teeseiksi, joihin lukijaa kehotetaan palaamaan usein, jopa kuukausittain. Kirjassa myös neuvotaan alleviivaamaan tärkeät kohdat ja lukemaan vain alleviivauksia muistin virkistämiseksi.

No mitkä ne teesit sitten ovat?

1. Kiinnostu ihmisistä aidosti

Tärkeää on, että jos haluat olla hyvä ystävä tai vaikkapa myyjä, niin kiinnostut ihmisistä aidosti ilman sen ihmeempiä taka-ajatuksia. Tärkeää on olla vilpitön ja aito. Teeskentely huomataan usein ja siitä myös jää kiinni.

2. Hymyile

Hymy voittaa ihmiset puolelleen. Kirjassa annetaan vertaus, kuinka kaikki hymyilevät pienelle lapselle takaisin heidän hymyillessä. Hymyn pitäisi olla mahdollisimman aitoa ja iloinen ihminen on avoimempi ja helposti lähestyttävä.

3. Muista ihmisten nimet

Meille kaikille on annettu nimi, jolla tunnistamme itsemme muista. Kirjassa kerrotaan, kuinka Yhdysvaltojen presidentti Roosevelt muisti kaikkien työntekijöidensä nimet ja työntekijät tunsivat itsestä erityisiksi juuri sen vuoksi.

Minulla ja varmaan monella muulla on huono nimimuisti, mutta meidän pitäisi tsempata, sillä hyvä tapa tehdä vaikutus, on muistaa ihmisten nimet. Olen huomannut, että myyjät tai ihmiset, jotka kutsuvat minua nimellä, ovat erityisen mieleisiä ja usein myös ostan heiltä tuotteen tai palvelun. Aika pieni juttu, mutta nimellä kutsuminen saa ainakin minut tuntemaan itseni erityiseksi.

4. Ole hyvä kuuntelija

Kirjassa guru Dale Carnegie opettaa, kuinka yksi tärkeimmistä taidoista on opetella kuuntelemaan.

On tosi tärkeää opetella kuuntelemaan, mitä muilla on sanottavana. Olen oppinut niin paljon kuuntelemalla ja olen saanut tietää ihan tosi mielenkiintoisia juttuja vain kuuntelemalla mielenkiintoisten ihmisten tarinoita.

Kirjassa myös opetetaan, että kuuntelemalla voit myydä enemmän, koska pystyt näin huomaamaan ihmisten tarpeet.

5. Puhu toisia kiinnostavista asioista

On tosi tärkeää, että löytää jokaisen ihmisen erityisen tärkeän kohdan. Eli mistä keskustelukumppanisi on kiinnostunut: taiteesta, urheilusta, luonnosta vai mistä? Jos huomaat toisen intohimon kohteet ja pystyt keskustelemaan niistä, todennäköisesti teistä tulee ystäviä.

Tämä on helppo huomata siten, että ihmisten, joiden kanssa on samoja mielenkiinnonkohteita, on myös helppo tutustua ja ystävystyä.

6. Saa muut tuntemaan itsensä tärkeäksi – ja tee se vilpittömästi

Me kaikki varmasti haluamme tuntea itsemme tärkeäksi ja se on yksi ihmisyyden perustunne. Kirjan viimeinen suuri teesi ja opetus on se, kuinka meidän tulisi saada ihmiset tuntemaan tärkeäksi.

Oleellisinta tässä kaikessa kuitenkin on se, että se pitäisi tehdä vilpittömästi ilman minkäänlaisia taka-ajatuksia. Vilpittömyys on siis avain siihen, miten saada ihmiset tuntemaan itsensä tärkeäksi.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.