Ensimmäinen kontrolli

Tiistaina kävin tikkien poistossa ja ensimmäisessä kontrollissa näyttämässä polveani leikanneelle ortopedille Ilkka Tulikouralle. Odotin tikkien poistoa kovasti, sillä nyt suihkussa saa käydä ilman jalan kelmuttamista ja pieni säätäminen sen osalta on ohi. Tietysti myös kiinnosti se, mitä mieltä Tulikoura on polvestani.

Ilkka Tulikoura on kokenut ja monia urheilijoiden polvia korjannut ortopedi. Tämän lisäksi kaikki kerrat hänen kanssaan asioidessani on ollut erittäin miellyttäviä. Hän selittää, näyttää kuvat, kertoo ymmärrettävästi ja kuuntelee potilaan ongelmia. En ole ikinä saanut yhtä hyvää hoitoa ja olenkin erittäin tyytyväinen ortopedivalintaan.

Mikä polven tilanne nyt on siis? Hyvä, ja myös ortopedi tuntui olevan tyytyväinen. Tilanne on mennyt selkeästi eteenpäin ja kehitys on hyvä. Jalan liikkuvuus on hyvä ja kivut ovat selkeästi pienemmän kuin esimerkiksi viikko sitten. Arvetkin, jotka polveen tuli on todella siistit ja ne tulevat varmasti parantumaan todella näteiksi. Olen ihan fiiliksissäni tästä kaikesta: kuinka hyvää hoitoa olen saanut ja miten minut on eritoten kohdattu ihmisenä eikä vain jonain polvivaivaisena potilaana. Kiitos kuuluu Ilkka Tulikouralle ja hänen henkilökunnalleen!

Nyt kävelen vielä kaksi viikkoa kepeillä, jonka jälkeen saan aloittaa jalalle varaamisen. Tätä päivää odotan kovasti, sillä ihan arkipäiväiset jutut kuten ruuanlaitto ja vessassa käynti helpottuu huomattavasti kun ei ole noita kepukoita häiritsemässä.

Kaikki on siis erinomaisesti ja suunta on täysin oikea kuntoutuksenkin suhteen. Olen erittäin tyytyväinen ja iloinen, että asiat ovat sujuneet tähän asti hyvin. Usko siihen, että saan tämän koko rumban jälkeen hyvän polven, on suuri. Vastoinkäymiset on tehty voitettavaksi ja tämän jälkeen nousen monelle vuorelle vieläkin vahvempana.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.