Millä valmistautua kylmää vastaan?

Aconcagua on tunnettu kylmistä olosuhteistaan. Kylmä on ikävä tunne, jota ei mieluusti vuorilla halua kaveriksi. Olen kovasti toivonut syksyn muuttuvat todella kylmäksi talveksi, mutta vielä tosikelejä on saatu odotella. Tuuli ja pakkanen olisi tässä hetkellä keli, jossa mieluusti viettäisin päiväni testaten kaikkein paksuimpia ja lämpimimpiä vaatteitani. Tällä hetkellä kelit ovat kuitenkin olleet liian lämpimät. Hiki meinaa puskea päälle melkosen nopeasti nämä kamppeet päällä!

Mielestäni paras keino valmistautua kylmään vastaa on hankkia sellaiset varusteet, joilla uskoo kylmästä selviävänsä. Tärkeimmät lämpimät varusteeni ovat: kolme eri paksuista untuvatakkia.

Alimpaan kerrokseen minulla on erittäin ohut, mutta lämmin Arcteryxin untuvatakki, joka toimii ikään kuin kerrastona. Seuraavaksi tulee paksumpi Arcteryxin untuvatakki, jonka voi näppärästi laittaa tämän ohuen takin päälle. Viimeisenä ja järeimpänä takkina minulla on Peak Performancen Blacklight malliston möhkö untuvatakki, joka päällä ei pitäisi tulla kylmä! Tämän takkicombon täydentää vielä kuoritakki.

Takkien lisäksi minulla tulee olemaan erinäisiä kerroksia jalkoihin: merinovillakerrastoa, fleecekerrasto, softsell, kuori ja viimeisenä kuituhousut. Käsiin tulee paksut untuvatumput ja kädenlämmittimet ja päähän klassikkokypärämyssy, joka on varmaan monelle tuttu lapsuudesta, paksu pipo ja kaulaan merinovilla puffi.

En ole aikaisemmilla matkoillani ikinä kärsinyt kylmyydestä. Öisin ei ole ollut kylmä, päivisin ei ole ollut kylmä ja kerroksia säätämällä on ollut aina mahdollista säätää sopiva vaatetus jokaiseen tilanteeseen. Olen myös sellaista tyyppiä, jolla tulee helposti kuuma liikkuessa eli suurin haaste tulee olemaan kylmyys paikallaan ollessa. Paikallaan ollessa oleellista onkin pitää itsensä lämpimänä, jotta säästyy mahdollisilta vilustumisilta ja ylipäätään palelemiselta. Kuivien sukkien vaihtaminen aina trekkipäivän päätteeksi ja kuivan kerraston laittaminen yöksi ovat keinoni, jolla pidän itseni leireissä lämpimänä.

Aseeni kylmyyttä vastaan ovat siis yksinkertaisesti: lämpimät vaatteet.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.