Aconcagua

Se nimihirviö, joka on työkaveiretteni keskuudessa saanut lempinimen Guacamole. Tämä onkin mielestäni hyvä lempinimi, se on huomattavasti helpompi muistaa kuin vuoren oikea nimi. Se myös muistuttaa minua toisesta rakkaasta harrastuksestani kokkailusta ja näin ollen onkin saatu taiottua lempinimei vuorelle, joka tuo samalla mieleen tuon syntisen hyvän herkun.

Se on seuraava kohteeni. Aconcagua tai Guacamole, päätä sinä kummaksi haluat sitä kutsua.

Aconcagua sijaitsee Chilen ja Argentiinan rajalla ja onkin korkeudeltaan Etelä-Amerikan korkein vuori. Tällä saavutuksellaan Aconcagua pääseekin ” Seven Summits” vuorien joukkoon, johon kuuluu jokaisen mantereen korkein huippu. Korkeudeltaan tämä vuori onkin jo huikeat 6962 metriä. Huipulla korkeusennätykseni tulisi menemään rikki reilusti edellisestä 6189 metristä.

Kuulin ensimmäisen kerran Aconcaguasta ensimmäisellä Nepalin matkallani. Vielä silloin pidin vuorta liian korkeana ja todella kaukaiselta haaveelta. Olin myös aloitettuani opiskelut päättänyt, että haen varmasti opiskelijavaihtoon. Sain tietää koulullamme olevan vaihtopaikkoja Buenos Airesissa. Päätökseni hakea Buenos Airesiin vaihtoon perustui pitkälti Aconcaguan olemassa oloon samassa maassa. Tässä vaiheessa minulla ei käytännössä ollut mitään muuta faktatietoa, vain mielikuvia siitä kaikesta, mitä Aconcagua on tai missä se on.

Harmikseni vaihtohakemuksessani kävi huonosti, en saanut paikkaa Argentiinaan. Kieltävä päätös oli iso takaisku ja vuorihaave tuntui olevan vain taakse jäänyt haave. Missattuani tämän kohteen hain vaihto-ohjelmaan Thaimaahan. Olin saanut paikan, ostanut lennot ja aloittanut henkisen valmistautumisen… Kunnes eräänä syyskuun iltana aikalailla vuosi sitten yksi viesti muutti suunnitelmat täysin. Eräs Argentiinaan lähtevistä opiskelijoista perui paikkansa ja minä olin ensimmäinen jonossa oleva opiskelija tähän paikkaan. Päätös oli helppo, olinhan haaveillut Aconcaguasta ja Argentiinasta. Peruin lentoni Thaimaahan ja ostin uudet Buenos Airesiin. Tämän jälkeen iski todellisuus.

Aikatauluni tässä kohtaa alkoi olla todella tiukka, budjetti liian tiukka ja suomalaisten matkatoimistojen tarjoamat retkikunnat eivät sopineet omaan aikatauluuni. Hautasin Aconcagualle kiipeämisen haaveet, mutta asetin vaihdolleni kolme tavoitetta: oppia mahdollisimman paljon espanjaa, nähdä Aconcagua ja saada yksi paikallinen ystävä.

 

Aconcagua sijaitsee Mendozan maakunnassa 16 tunnin bussimatkan päässä Buenos Airesista. Monet olivat suositelleet käymään Mendozassa ja mekin vaihtokavereiden kanssa päätimme suunnata melko alkuvaiheessa vaihtoamme tähän erityisesti hyvistä punaviineistä tunnettuun maakuntaan. Matka Mendozaan, josta tuleva kiipeilymatkanikin alkaa oli todella upea. Nautimme Mendozan viineistä, upeista vuorimaisemista, laskimme koskea, trekkasimme ja kävimme kylpylässä. Parhaiten mieleeni kuitenkin jäi tämän Aconcaguapäivän kokemukset.

Päätin, että tämän vuoren huipulla minä haluan seisoa. En olisi kuitenkaan arvannut sen mahdollisuuden tulevan näin pian. Tästä kiitos kuuluukin joulukuussa matkalle kanssani lähtevälle kiipeilykaverilleni, jonka kanssa tulen jakamaan teltan ja varmasti monen monta upeaa maisemaa, hetkiä ja epätoivon ajatuksia. Lopullinen päätös matkasta syntyi huhtikuussa, jolloin varasin lennot Mendozaan ja takaisin sekä varasin retkikuntapaikan kansainvälisestä retkikunnasta. Lähtölaskenta alkoi ja tänään tajusin, että jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin kolmen kuukauden päästä olemme Mendozassa.

Olen yhdellä sanalla innoissani.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.