Viisi vinkkiä kiireiselle ihmisille

Huh, nyt on pari päivää vedettyä happea gradun palautuksen jälkeen. Olo on aika helpottunut juuri nyt ja onneksi tulevaisuudessa on tiedossa myös kivoja projekteja. Nyt on taas aikaa keskittyä uusiin haasteisiin.

Mietin viime viikolla gradun viimeistelyssä, välillä hyvinkin ahdistuneena, kuinka olen selvinnyt tästä kaikesta. Syksy on ollut kiireinen. Kiire on ollut osittain valinta, joten olen yrittänyt olla valittamatta siitä mahdollisimman paljon. Välillä on myös tullut marmatettua sananen tästä kaikesta. Nyt voi helpottuneena kuitenkin sanoa, että selvisin kuin selvisin.
 
Mitkä ovat vinkkini kiireiseen arkeen?
 
1. Suunnittele
Suunnittele arki. Käy kerran viikossa ruokakaupassa kauppalapun kanssa, kokkaa sunnuntaina viikolle jääkaappiin ruokaa ja mieti aikataulut siten, että pystyt tekemään päivälle suunnittelemasi tehtävät. Tee to do -lista ja silloin kun väsyttää, tee äläkä aina mieti pitäisikö tehdä. Pysy suunnitelmassa, mutta älä friikkaa jos jokin juttu jää tekemättä.
 
2. Tee myös niitä asioita, joista tykkäät
Itse päätin, etten tingi treenaamisesta. Osittain sen vuoksi, että polven kuntoutus on ollut kesken ja osaksi siksi, että tykkään todella paljon treenaamisesta. Aikaa on löytynyt myös treeneille, koska olen suunnitellut, milloin treenaan. Välillä treeneihin mennessä on ollut olo, että väsyttää ja ei huvita, mutta ikinä treeneistä lähtiessä ei ole kaduttanut. Ei edes niiden huonosti menneiden treenien jälkeen.

Lue, leivo, ulkoile, käy kahvilla tai mitä ikinä teetkin, mutta tee edes välillä sitä, mistä nautit.
 
3. Hyväksy, ettei aika riitä kaikkeen
Joudut todennäköisesti luopumaan jostain. Itse olen luopunut kivoista illanvietoista, viikonloppujen rentoutumisesta, päiväunista ja välillä myös yöunista. Ystävien näkeminen on myös ollut vähällä, mutta uskon, että ystävät ymmärtävät elämäsi hetkellisen kiireen. Tai jos eivät, niin kannattaa miettiä, missä muuten mättää.
 
4. Pyydä apua
Itse olen saanut valtavasti apua vähän joka puolelta. Kaikesta ei tarvitse aina selviytyä yksin. Avun kysyminen ei mielestäni ole häpeä ja pyrin itse sitä kysymään, kun apua tarvitsen. Usein olen myös apua saanut, kun olen sitä tarvinnut.
 
5. Jos voit tehdä sen tänään, älä jätä sitä huomiselle
Moni asia tässä maailmassa on rutiinia ja joskus vähän ikävää. Jos voit tehdä sen tänään, niin miksi jättää sitä huomiselle? Tätä mantraa toistin päässäni, kun minua ei huvittanut tehdä graduani. Vaikka gradun tekeminen oli antoisaa, on myös helpotus saada se valmiiksi. Työn tekemiseen yleisesti kuuluu myös epätoivon hetkiä, jotka kuuluvat prosessiin tekipä työn milloin tahansa. Se ei ole helpompaa tänään, ei vuoden päästä, saati sitten viiden vuoden päästä. Välillä täytyy vain painaa kiukulla hommat maaliin.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.