Vaikea levätä

Lepo, se on avain kehittymiseen. Kuitenkin tuntuu, että se on kovin vaikeaa. Lepääminen tuntuu laiskottelulta ja siltä, ettei saa aikaiseksi mitään järkevää, vaikka näitäkin hetkiä on hyvä sisällyttää omaan elämään. Paljon treenatessa lepo myös on avain palautumiseen ja parempii treeneihin seuraavalla viikolla.

Treeniohjelmassani jokaiseen viikkoon kuuluu viisi treeniä ja kaksi lepopäivää. Suositus on se, että lepopäivät pidettäisiin aina peräkkäin ja viikon ensimmäinen treeni maanantaihin. Tämä siis käytännössä tarkoittaa sitä, että viikonloppu on aina pyhitetty levolle. Olen kuitenkin joutunut soveltamaan aina silloin tällöin tätä ohjeistusta omien menojeni mukaan ja vapaapäivät ovat saattaneet olla myös viikolla. Tämä on johtanut sitten sellaiseen kierteeseen, jossa treenipäiviä on saattanut enimmillään tulla yhdeksän putkeen. Silloin viimeisen treenin jälkeen ennen lepopäiviä tietää ja tuntee tehneensä.

Lepääminen on mielestäni vaikeaa sen takia, että olen tottunut tekemään ja urheileminen kuuluu vahvasti omaan arkeen. Tuntuu hassulta kun ei aamulla suunnittele menojaan sen mukaan, milloin treenaa vaan vapaapäivän suurin ongelma on se, että milloin syödään. Mieli myös kaipaa tekemistä; ajateltavaa, työstämistä ja uusia ideoita. Onneksi lepäämisongelmaan on tänä viikonloppuna ratkaisu, sillä tulin äitin luo koiravahdiksi. Luvassa on siis koirien kanssa touhuilua, rentoa lenkkeilyä ja tankkailla.

Olen muutaman kerran katsellut ruokakaupoissa ja kirjakaupoissa myytäviä aikuisten värityskirjoja ja lukenut niiden suuresta hehkutuksesta sosiaalisessa mediassa. En ole omaa kirjaani ostanut, koska luulen että kärsivällisyyteni riittäisi yhden kuvan värittämiseen ja väritys jäisi siihen. Löysin äitini yhdestä lehdestä kuitenkin pari perhosta, jotka kehotettiin värittämään ja pakkohan tätäkin oli kokeilla. Aika rentouttavaa itseasiassa, vaatii keskittymistä ja oma luovuus on käytännössä melko rajaton. Vaikka yhden kuvan värittäminen olikin ihan kivaa, niin en usko, että minusta vakituista värittelijää tulisi. Yksinkertaisesti aika on rajallista ja vietän rentouttavaa aikaa mielummin salilla.

Parasta kuitenkin tässä viikonlopussa on se, kuinka rentoutunut olo sopivasta ulkoilusta, koirien kanssa touhuilusta ja kehonhuollosta tulee! Hyvää viikonloppua!

Viimeisenä… Samaan aikaan olen kuitenkin syvästi järkyttynyt Pariisin tapahtumista. Ihmisjärki ei pysty päässäni selittämään syytä miksi. Siksi #prayforparis

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.