Treenimotivaatio

Treenimotivaatio, siitä puhutaan usein näin tammikuussa: miten ylläpitää sitä, mistä sellaisen löytää, voiko sen ostaa, missä se ylipäätään on?

Olen huomannut, että viimeisen parin viikon aikana olen ollut hieman hukassa oman motivaationi kanssa, sillä syksy vierähti niin nopeasti, etten ehtinyt edes tajuta. Syksyllä motivaation kanssa ei ollut mitään ongelmia ja tämä kaikki varmasti johtui keskittymisestäni Aconcaguaa varten. Nyt se vuori on nähty ja on aika siirtyä seuraavaan vuoreen.

Päätökseni seuraavasta vuoresta on alkanut muotoutumaan, mutta retkikunnan ja käytännön asioiden järjestely on vielä todella auki. Kerron näistä suunnitelmista enemmän kun tiedän niistä kertomisen verran enemmän.

Mutta siihen treenimotivaatioon: minulla on alkanut nyt off-season eli pidän kuntoani yllä tulevaa vuorta varten siten, ettei kunnon kasvattamista täytyisi aloittaa uudestaan nollasta. Kuten olen aiemmin kertonut, niin tähän projektiin on valikoitunut myös uusi laji crossfit. Ensi viikolla olenkin jo kurssilla, jota olen odottanut jo hyvän tovin ja olenkin oikeasti motivoituneena menossa oppimaan uutta.

Minun treenimotivaatiotani pitää yllä tavoitteeni seuraavista vuorista. Vaikka tässä vaiheessa on vasta erittäin hyviä suunnitelmia kasassa, niin olen aivan varma, että suunta on vuorille joka tapauksessa. Tämän takia haluan olla mahdollisimman hyvässä kunnossa koko ajan ja nyt olisi mielestäni todella tyhmää heittää kovalla työllä aikaansaadut tulokset hukkaan. Ne toimivat erittäin hyvänä pohjana tuleviin treeneihin.

Pidän kuitenkin näin off-seasonillani mielessä erään hyvinkin tärkeän asian: rentouden. Haluan liikkua ja harrastaa siten, että se on mielestäni mielekästä ja oikeasti kivaa. Jokaisen treenin jälkeen pitäisi olla onnellinen, että tulee hyvä olo ja mieli. Jos treenaaminen on koko ajan pakkopullaa, niin todennäköisesti se näkyy myös tuloksissa.


Minun treenimotivaationi pitää yllä siis suunnitelmat seuraavista vuorista. Treenaan, jotta olisin oikeanlaisessa kunnossa ottamaan vastaan vuorien haasteet, treenaan myös siksi, että nautin siitä. Urheilu on ollut aina osa elämääni ja toivottavasti tulee aina olemaankin. Treenimotivaationi kytkeytyykin läheisesti myös aiheeseen: MIKSI?

Usein näin tammikuussa törmää uutisiin, että ”viisi askelta, kolme ohjetta, kuusi tapaa” – löytää motivaatio. Ihan tosi? Eikös se motivaatio löydy siten, että mietit, miksi ja mitä sen toteuttaminen vaatii? Sitten aloitetaan ottamaan niitä askelia kohti tavoitteita ja motivaatio syntyy näistä tekijöistä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitähän se oikeasti on! Kunnes olet löytänyt oman juttusi.

Tsemppiä kamut ja treenimotivaatiota!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.