Thermospullo retkillä – osallistu arvontaan

*Kaupallinen yhteistyö ja arvonta

Denalin reissu lähestyy ja pakkaaminen matkalle on alkanut. Tällä kertaa ajattelin kertoa tarkemmin siitä, miten aion järjestää vesihuollon kiipeilyn aikana. Artikkeli on yhteistyössä Mastermark Brandsin ja Thermos-pullojen kanssa. Ohessa on myös arvonta, jonka tarkemmat ohjeet löytyvät artikkelin alta.

Kylmät olosuhteet – mitä vaatimuksia se aiheuttaa vesipulloille?

Vuorikiipeilyssä vuoristotauti on yksi merkittävä epävarmuutta aiheuttava tekijä vuorilla. Ilmanpaineen laskiessa ja mitä korkeammalle kiivetään, voi ihmiset sairastua niin sanottuun vuoristotautiin. Vuoristotaudissa käytännössä munuaisten virtsaneritys lisääntyy ja pienentynyt ilmanpaine aiheuttaa kropassa fiiliksen, että happea täytyy haukkoa enemmän. Tiheentyneen hengityksen ja virtsanerityksen yhdistelmän vuoksi kehosta haihtuu enemmän nesteitä pois kuin normaalisti merenpinnan tasolla.

Tämän vuoksi vuorilla suositellaan, että päivässä pitäisi juoda vähintään neljä litraa nesteitä. Se tarkoittaa, että päivän aikana pitää tasaisesti juoda ja mukana täytyy kantaa useampaa vesipulloa. Normaalisti minulla on reissuilla mukana kaksi litran pulloa, juomarakko ja mahdollisesti myös thermos-pullo. Näiden välineiden avulla varmistan, että saan nesteitä mahdollisimman paljon ja erityisesti riittävän määrän.

Thermospullosta juomassa Mt. Rainierilla

Nyt Denalilla on tiedossa pakkasta joka yö ja kylmät olosuhteet aiheuttavat omat vaatimukset myös pulloille. Tavallisessa juomapullossa vesi jäätyy teltankin sisällä ja näin ollen vesi ei ole juotavaa. Kuuman veden ottaminen pulloon tai pullojen pitäminen makuupussissa on tietty vaihtoehtoiset tavat toimia, mutta on myös toinen keino.

Se on nimittäin Thermos-pullo, jotka ovat kevyitä, mutta pitävät nesteet sulana ja parasta on, kuinka kylmän yön jälkeen Thermos-pullossa ollut kiehuva vesi on edelleen lämmintä aamulla. Minulla on ollut näitä pulloja mukana aina reissuilla, joissa on kylmät olosuhteet ja sen vuoksi myös Denalille lähtee kaksi Thermos-pulloa mukaan.

Mastermark Brands Oy – Thermospullot

Pulloon voi samalla tavalla laittaa nesteytystabletit ja usein pidän toiden Thermoksen siten, että käytän sitä nesteytystabletteihin ja toiseen laitan pelkkää vettä. Thermokset ovat näppäriä myös tilanteissa, joissa keitän aamulla veden valmiiksi esimerkiksi lounasta varten ja kaadan kuuman veden vain kuivaruokapussukkaan ja lounas valmistuu kymmenessä minuutissa.

Thermospullo Baruntsella

Mastermark Brandilla on tuotemerkeissään Thermos-merkkiset pullot ja heillä on thermospullojen lisäksi myös ruokathermoksia. Näin voi tehdä retkelle eväät valmiiksi ja ruoka pysyy lämpimänä aamusta lounaalle saakka. Ruokathermoksia olen testaillut myös vuorilla ja ne ovat todella näppäriä, sillä nimenomaan kylmissä olosuhteissa lämmin ruoka on yksi merkittävä tekijä auttamaan kylmiin olosuhteisiin sopeutumista.

Osallistu Thermos-pullon ja ruokathermoksen arvontaan – säännöt

Jos haluat voittaa 500 ml Thermos-pullon ja Stainless King 710 ml ruokathermoksen, tee seuraavaa:

  • seuraa vuorenvarma.fi ja mastermarkbrandsoy Instagramissa
  • kommentoi Thermos-pullo kuvaani, millaisilla retkillä sinä käyttäisit thermoksia
  • arvonta 17.5.-20.5.
  • arvonta järjestetään Instagramissa kommentoiden kesken – jos halua osallistua, muista kommentoida Instagramissa!
  • Facebook/Instagram ei ole mukana arvonnassa.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.