Talvikausi ohi – mitä kuuluu?

Viimeisimmästä blogijutusta on vierähtänyt tovi ja talvikausi tuntuu olevan melkein ohi. Tässä artikkelissa käyn läpi viimeisten kuukausien kuulumisia ja käännän katsetta jo tulevaan.

Manaslun jälkeen kävin 16 asiakkaan kanssa Kilimanjaron huipulla. Kaikki asiakkaat pääsivät upeasti huipulle ja reissu oli kaikin puolin onnistunut. Sen jälkeen olimme Lobuche East 2023 Aventura X Raatamo -porukan kanssa maastoharjoituksessa Nuuksiossa. Muuten keväälle 2024 aloitettiin uusi projekti 11.3. lauantaina ja muutama paikka on vielä avoinna – laita viestiä jos kiinnostaa osallistua valmennukseen ja reissulle!

Kilimanjaron huipulla lokakuussa

Ensilumet ja Ylläs

Syksyn reissu- ja työrupeaman jälkeen siirryimme ensilumille Ylläkselle. Lumitilanne oli pitkään melko heikko, mutta marraskuun valo ja kaamoksen värit tekivät kyllä vaikutuksen. Ylläksellä ehdin skinnaamaan kaikilla tuntureilla, hiihtämään pienen hiihtovaelluksen ja testaamaan uutta telttaa, maastohiihtämään ja vaeltamaan talvipolkuja pitkin. Aiemmista vuosista poiketen ehdin myös käymään salilla ja herättämään ohjelmasta usein poissaolollaan paistanutta voimaharjoittelua käyntiin.

Ensilumet Ylläksellä
Pallaksella nauttimassa auringosta

Zillertaal ja lumiturvallisuuskurssi

Hiihtokausi alkoi myös aiemmin kuin koskaan ennen. Ylläksellä olimme tammikuun loppuun asti ja sieltä lähdin lähes suoraan Zillertaaliin vapaalasku- ja lumiturvallisuus 2 kurssille, jonka järjesti Mountain Guide Finlandin Jussi Muittari.

Zillertaalissa hiihtämässä

Lumiturvallisuuskurssi oli kyllä todella hyvä ja erityisesti tykkäsin siitä, että pääsimme laskemaan monipuolisesti sekä hissioffaria että takamaastossa. Olosuhteet olivat heikon lumitalven jälkeen haastavat ja ensimmäisen päivän jälkeen olin huolissani, että mitenhän laskukunto riittää minulle haastavissa olosuhteissa laskemiseen. Lopulta meillä oli tuuria matkassa ja uutta lunta satoi reilusti ja pääsin kokemaan elämäni syvimmät ja pehmeimmät puuterilumet. Kurssi antoi myös oppeja omien retkien suunnitteluun ja into olla enemmän Alpeilla myös talvella syttyi viimeistään tämän reissun myötä.

Puuterilunta Zillertaalissa, kuva: Tapio Malinen

Zillertaalin jälkeen on tuntunut, että talvikauteni on oikeastaan ohi. Reissuja Lappiin ei ole tiedossa, lumitilanne Helsingissä ehti olla jo melkoisen huono ja into hiihtää Paloheinässä ei ole ollut samanlainen kuin muina vuosina. Viimeisten parin viikon aikana on kuitenkin Helsinkiin tullut uutta lunta ja aurinko on paistanut, niin se on innostanut erityisesti maastohiihtoladulle – ehkä kausi ei täysin ole vielä ohi. Ajatukset ovat kuitenkin jo muissa asioissa.

Kilimanjaro

Ehdin Zillertaalin reissun jälkeen sairastaa ensimmäisen kerran koronan ja juuri parantua sellaiseen kuntoon, että pystyin lähtemään seuraavalle Kilimanjaron reissulle 14 asiakkaan kanssa. Reissusta palasin reilu pari viikkoa sitten ja tälläkin kertaa pääsimme koko porukan voimilla huipulle. Ryhmä oli erityisen hauska ja dynamiikka muodostui nopeasti todella lämpimäksi ja vitsiä riitti alusta loppuun. Kelit hellivät meitä, sillä aurinko paistoi kuumasti ja polttavasti useamman päivän. Vettä saimme muutaman pisaran niskaan yhdessä leirissä iltapäivän aikana.

Kilimanjaron huipulla helmikuussa

Tämä oli minulle neljäs kerta huipulla ja täytyy kyllä sanoa, että jokainen kerta on ollut omanlainen kokemus ja erilainen. Jokaisella kerralla keli on ollut vaihteleva ja toisaalta seurue erilainen, joka antaa oman säväyksen reissulle. Oli myös mahtavaa palata näin pian takaisin Kilimanjaron rinteille. Seuraavaan kertaan taitaa mennä nyt pidempi aika.

Valmistava kausi kohti Nepalia

Sairastuin jo syksyllä Manaslulla yskään ja Kilimanjaron jälkeen jouduin pitämään muutaman päivän täyslepoa flunssan vuoksi. Joulua ennen olin kuumeessa kuusi päivää ja Zillertaalin jälkeen sairastuin koronaan. En ole sairastellut näin paljon vuosiin ja sairastelu on omalla tavalla aiheuttanut haasteita tuleviin reissuihin valmistautumiseen.

Valmistava kausi alkaa aina Malminkartanolta

Nyt vihdoinkin näyttää siltä, että olen terve ja tasan kuukauden päästä suuntaan Nepaliin. Tavoitteeni on kiivetä seuraava yli 8000 metrin vuori ja kerron lähempänä tarkemmin tuosta reissusta. Tällä hetkellä arki koostuu treenaamisesta, töiden tekemisestä ja valmistautumisesta kohti seuraavia isompia haasteita kohti.

Tuntuu, että talvi on ohi ja ajatukset ovat kevään vuorikiipeilyreissussa.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.