Aventura x Raatamo – vuorikiipeilijän fyysinen harjoittelu ja Lobuchen kiipeilymatka Nepaliin 2022–2023

Oletko aina haaveillut vuorista ja kiipeämisestä maailman upeimmille huipuille Himalajalla? Elokuussa 2022 alkava projekti vie sinut kohti Nepalia ja 6119 metriä korkeaa Lobuche Eastin huippua. 

Lobuche East
Lobuche Eastin huipulla 19.4.2019

Aventura ja Raatamo järjestävät yhteistyössä vuoden mittaisen ryhmävalmennuksen, joka valmistaa sinut fyysisesti ja psyykkisesti edessä odottavaan haasteeseen. Valmennusjakso käynnistyy elokuussa 2022. Jakson aikana treenaat fyysisen kuntosi tehtävän vaatimalle tasolle motivoivassa ryhmässä kokeneiden ammattilaisten opastuksella, kehittäen monipuolisesti suorituskykyäsi ja valmiuksiasi vaativaan vuoristovaellukseen ja vuorikiipeilyyn. Yhteinen projekti huipentuu Nepalin vuorikiipeilymatkaan syksyllä 2023.

Osallistuminen tälle vuoden valmennusjaksolle ja Nepalin kiipeilymatkalle ei edellytä sinulta urheilutaustaa, kovaa kuntoa tai kiipeilykokemusta. Vuorivalmennusjakso vaatii sinulta kiinnostusta lajiin, intohimoa vuoriin ja sitoutumista harjoitteluun.

Lobuche Eastin leiri – taustalla Ama Dablam


Ryhmävalmennuksen sisältö

  • Säännölliset ohjatut yhteistreenit kuukausittain
  • Omatoimisen harjoittelun ohjelma
  • Edistymisen seuranta: yhteiset testit ja työkalut oman harjoittelun seurantaan 
  • Harjoitusleirit maastossa
  • Luennot mm. vuorikiipeilyn fyysisistä ja psyykkisistä vaatimuksista ja harjoittelun perusteista sekä ryhmädynamiikasta ja tiimityöskentelystä retkikuntatoiminnassa
  • Sosiaalinen treenialusta: yhteisen keskustelun mahdollistava ryhmä, jonka avulla tavoitat myös valmentajasi
Raatamon valmennuksessa käytetään apuna esimerkiksi hiekkasäkkejä

Tarkempi kuvaus valmennuksesta

Aloituspäivä Helsingissä elokuussa 2022 tarjoaa perustiedot matkasta ja valmennuksesta.  Täällä tapaat retkikuntasi ensimmäisen kerran. Saat infoa matkan käytännön asioista, kuten vakuutuksista ja varusteista. Kerromme myös vuorikiipeilyn fyysisistä ja psyykkisistä vaatimuksista ja siitä, miten vastaamme niihin valmennusjakson aikana.

Valmennus koostuu yhteisistä fyysisen kunnon harjoituksista, pitkistä maastoharjoituksista ja progressiivisesti etenevästä harjoitusohjelmasta. Projekti jakautuu harjoitteluun totuttavaan ja opettavaan vaiheeseen, peruskuntokauteen ja suoritukseen valmistavaan kauteen. 

Harjoittelun yhteydessä käsitellään myös vuorikiipeilyssä ja muilla haastavilla vaelluksilla kohdattavia psyykkisiä ja sosiaalisia kuormitustekijöitä ja harjoitellaan niistä selviämistä sekä ryhmänä toimimista. Valmennuksessa pääset hyvissä ajoin tutustumaan retkikuntasi jäseniin ja voit luottavaisin mielin lähteä matkalle, kun tiedät miten toimitte yhdessä haastavissa olosuhteissa. Valmennuksen aikana saat kattavat tiedot matkasta, varusteista ja vuorikiipeilystä harrastuksena. Lisäksi haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden keskustella kokeneiden valmentajiemme ja oppaan kanssa sinua askarruttavista asioista. 

Fyysinen harjoittelu aloitetaan kenttätesteillä, yksinkertaisilla ryhmässä suoritettavilla kestävyyden, lihasvoiman ja kehonhallinnan testeillä, joilla tunnistetaan yksilöllisiä vahvuuksia ja kehitystarpeita. Kenttätestit toistetaan projektin aikana. 

Yhteisissä ohjatuissa harjoituksissa noin kerran kuukaudessa opetellaan ja tehdään yhdessä vuorikiipeilijän tyyppiharjoitteita, kuten erilaisia mäkitreenejä, sekä opetellaan voimaharjoittelun ja kehonhuollon tekniikoita omatoimisen harjoittelun tarpeisiin. Harjoituksissa toimitaan usein ryhmänä tai parin kanssa: näin kehitämme yhteistyökykyä, ryhmän sisäistä kommunikaatiota ja osaamista.

Valmennuksen aikana järjestämme kaksi pitkää maastoharjoitusta, joissa pääpaino on ryhmänä toimimisessa haastavassa tilanteessa ja oman suorituskyvyn ja ryhmän suorituskyvyn rajojen tunnistamisessa. Harjoitusten aikana pääset tutustumaan myös matkalla käytettäviin varusteisiin ja niiden käyttöön. 

Valmennusjaksoa ohjaa yhteisten harjoitusten lisäksi harjoitusohjelma. Ryhmäläiset harjoittelevat sitä noudattaen omatoimisesti, pitkäjänteisesti ja nousujohteisesti. Ohjelma koostuu eri harjoituskausiin sovitetusta kestävyysharjoittelusta ja vuorikiipeilyä tukevasta voimaharjoittelusta. Valmennuksen tueksi saat työkaluja harjoittelun ja edistymisen seurantaan: esimerkiksi ohjeita sykeohjattuun harjoitteluun sekä harjoituspäiväkirjan. Tukea harjoitteluun saat muilta ryhmäläisiltä sekä valmentajilta, jotka auttavat tarvittaessa kysymyksissä ja harjoitusohjelman soveltamisessa erilaisissa tilanteissa.

Valmentajat

Valmentajina toimivat Aventuran matkanjohtaja, vuorikiipeilijä Anni Penttilä ja Raatamon valmentaja, liikuntafysiologi Jussi Konttinen. 

Anni on kokenut vuorikiipeilijä ja seikkaillut mm. Argentiinan, Himalajan, Tansanian ja Alaskan vuorilla. Mainittakoon myös, että Anni nousi Mt. Everestin huipulle vuoden 2021 keväällä! Vuorikiipeilyn lisäksi Anni on harrastaa monipuolisesti urheilua niin polkujuoksun kuin maastopyöräilyn parissa.

Jussi on Raatamon perustaja ja liikuntafysiologi (TtM). Jussilla on 15 vuoden kokemus erityisammatteihin ja vaativissa olosuhteissa tehtäviin suorituksiin liittyvän toimintakyvyn arvioinnista ja kehittämisestä. Raatamossa Jussi on erikoistunut tavallisten ihmisten valmentamiseen epätavallisiin suorituksiin.

Jussi Konttinen ja Anni Penttilä Raatamon yhteistreeneissä

Alustava aikataulu

08/2022 Aloituspäivä Helsingissä
09/2022 Lähtötason testaus
10/2022 Pitkä maastoharjoitus 
10/2022 ja 11/2022 Tekniikkaa ja totuttelua harjoitteluun
12/2022 Ei ohjattuja yhteisiä treenejä
01–05/2023 Peruskuntokausi 
06/2023 Pitkä maastoharjoitus
07/2023 Ei ohjattuja yhteisiä treenejä
08–09/2023 Valmistava kausi ja testaus 

MATKAN KESTO 18 päivää, perillä 16 yötä, vaellus 14 pv.

MATKAN HINTA yhteensä 4250 € (Valmennusohjelma 760 € / Lobuche East 3490€)

LÄHTÖ 02.10.2023–19.10.2023

Matka ja valmennus varataan yhtenä kokonaisuutena Aventuralta. Kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä kannattaa kääntyä Aventuran puoleen. Matkan tiedot, varauslomakkeen ja yhteystiedot lisätietoja varten löydät Aventuran sivuilta: Aventura

Kaikissa valmennukseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Raatamoon: 0408269933 tai info@raatamo.fi.

Muissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä minuun täyttämällä sivuilla lomakkeen.

Tervetuloa mukaan valmennukseen!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.