1.9 sitten tämä kello tuli kauppoihin. En päässyt vielä kyseisenä päivänä kelloani ostamaan, mutta 2.9 juoksin suorinta tietä tuttuun Amer Sports Brandstoreen Helsingissä. Kellohan sielä oli ja kokeilin kelloa käteen ja olin täysin myyty. Ilman minkäänlaista rationaalista perustetta sitten ostin kellon.
Kello on siis kosketusnäytöllinen ja siihen saa valittavaksi erilaisia kellonäyttöjä. Myös Suunnon Movescount – palvelu, jossa voi tehdä muutoksia kellon asetuksiin on uusittu ja koneella täytyi ladata uusi Suunto Link – niminen palvelu, jonka avulla kello synkronoidaan Movescount tiliin. Sinänsä yksinkertainen prosessi, mutta kellon poltellessa valmiudessa oma vaiheensa sinänsä.
Kosketusnäytön lisäksi tässä uudessa mallissa on värinäyttö, askelmittari, päivittäinen kalorinkulutus ja palutumisajan laskuri noin normiominaisuuksina. Urheilutiloja, joita kellossa voi käyttää, on ihan mieletön lista! Löytyy golfista laitesukkellukseen ja sup-lautailuun seisten. Urheilutilassa on siis asetettu valmiiksi tietyt kellonäytöt, jotka ajatellaan sopivan urheiluun. Näitä pääsee nyt myös syyskuusta lähtien muokkaamaan tuolta Movescount – palvelusta itse.
Nyt kelloni on siis reilun viikon vanha ja olen kokeillut seuraavia urheilutiloja: crossfit, pyöräily ulkona, pyöräily sisällä ja sisäsoutu. Kaikki toimii hyvin ja etenkin tykkään tästä uuden kellon ominaisuudesta, jossa kello värisee valmiiksi asetettujen kierrosaikojen kohdalla. Esimerkiksi sisäsoudussa ja pyöräilyssä on 10 minuutin välein asetettu väliaika ja kello värisee jokaisen kierroksen jälkeen ja näyttää sen hetkisen sykkeen ja keskisykkeen. Soudussa on myös vetonopeus, se on vielä epäselvää kuinka kello sen mittaa, mutta löytyy kuitenkin. Voisin kuvitella, että tämä värinäominaisuus on tosi tärkeä esimerkiksi pitkien matkojen suorittamiseen juoksussa, pyöräilyssä yms. kestävyysurheilussa.
Kokeilin viime viikonloppuna myös ensimmäisellä ulkopyöräilylenkilläni sitten polvileikkauksen oman reitin tekemistä kelloon. Reitti ja eri reittejä voi siis tallentaa kelloon ja ne pääsee luomaan myös tuolla Suunnon Movescount – palvelussa. Omalla kohdalla reitin tekeminen toimi hyvin siihen asti kunnes sekoilin itse kartalla enkä löytänyt enää, kuinka reittiä on mahdollista kumittaa kartalta. Alkumatka sitten itse lenkillä sujui hyvin: kello näyttää siis navigaattorin tavoilla reittiä, joten tuntemattomalla reitillä on helppo pysyä mukana onko suunta oikea tai jos ei, niin mihin suuntaan kuuluisi suunnistaa.
Yksi suuri ero edelliseen Ambit 3 Run ja Peak kelloihini olen huomannut akun kestossa. Kosketusnäyttö ehkä syö enemmän akkua ja kelloa olen ladannut nyt noin kolmen päivän välein. Kello on siis koko ajan ranteessa myös yöllä, joten mielestäni tuo kolmen päivän välein ei ole mahdoton panostus kellon lataamiseksi. Näitä kahta muuta kelloa olen ladannut harvemmin, ehkä noin kerran viikossa. Niin harvoin kuitenkin etten osaa varmasti sanoa, kuinka usein olen kelloa ladannut. Kuulin kuitenkin tällä viikolla Suunnon työntekijältä, että tämä ominaisuus on koko ajan kehityksen alla ja jo nyt akun kesto on tullut valovuoden päähän siitä, mitä se on ollut kellon testivaiheessa.
Yhteenvetona siis uudesta kellostani: tykkään sen kauneudesta, se on kaikkein ihanin kello, jonka olen koskaan omistanut. Kellon urheilutilojen runsaus ei tunnu olevan pula, päin vastoin. Kaikkeen löytyy oma urheilutila tai jossei löydy niin sellaisen voi itse luoda. Kosketusnäyttö on ihan kiva, mutta en kokenut edellisissä kosketusnäytöttömissä tämän olleen ongelma. Kosketusnäyttö on tietysti nykyaikaa ja sinänsä ymmärrettävä kehityskohta. Värinäytön tarpeellisuus on mielestäni hiukan olematon. Selkeä iso miinus on akun kestossa, mutta kellon GPS-paikannus on nopeampi kuin edeltäjissään ja omien reittien luominen iso plussa ulkona tehtäville treeneille.
Olen siis hyvin hyvin onnellinen uusi kellon omistaja ja perustelin kellon ostamisen puhtaasti sen kauneuden perusteella. En varsinaisesti tarvinnut kelloa, mutta nyt ei myöskään ole kaduttanut kellon ostaminen.