Salaisuuteni selviytyä pimeydestä

Tänään töissä eräs asiakas aloitti sähköpostin: ”näinä pimeinä aikoina”. Kyllä vain, kaikki Suomessa marraskuussa elävät ihmiset tietävät, kuinka pimeää täällä todella on ja pimeää on oikeastaan lähes koko ajan.

Mikä on minun salaisuuteni, miten selviän pimeästä?

Urheilu

Yllätys yllätys, urheilu antaa näinä pimeinä aikoina voimaa. Se antaa toki voimaa myös valoisina aikoina.

Nyt on useampana päivänä tehnyt mieli jäädä köllöttelemään sohvalle työpäivän jälkeen, mutta joka kerta treeneihin lähteminen on palkinnut moninkertaisena takaisin.

Kyykkytreenejä

Olen tehnyt taas muutaman kovemman treenin per viikko ja erityisesti kovien treenien jälkeen pimeys ja kaamos on unohtunut täysin.

Kirkasvalolamppu

Kirkasvalolamppu, joka aloittaa sarastuksen puoli tuntia ennen herätystä, on auttanut minua selviytymään pimeydestä jo useamman vuoden ajan.

Tältähän se kirkasvalolamppu melkein tuntuu?

Monena aamuna tulee herättyä valoon 10-15 minuuttia ennen kellon soittoa ja herääminen ei tunnu ollenkaan niin pahalta. Valo simuloi aurinkoa ja sitähän me juuri kaipaamme.

Värit

Kyllä! Yksi parhaimpia tapoja pimeyttä vastaan on pukeutua värikkäästi. Muoti tuntuu menevän aina syksyn ja talven tullen erittäin tummaksi. Mustaa, mustaa ja mustaa. Ei, minä taistelen pimeyttä vastaan mahdollisimman värikkäillä vaatteilla.

Kokeile vaikka laittaa aamulla keltainen paita päälle. Se piristää oikeasti ja kuulemma keltainen väri myös parantaa luovuutta.

Keltaista päälle – piristää kummasti

Vaatteiden lisäksi kannattaa syödä kaikkea mahdollisimman värikästä. Oma nyrkkisääntöni ruokailuun on se, että jokaisella aterialla pitäisi olla hedelmiä, vihanneksia ja vähintään viittä eri väriä. Tällä säännöllä tulee tungettua kaikenmaailman kaaleja, sieniä, paprikoita ja tomaatteja ihan mihin tahansa ruokaan tuomaan väriä.

Hymy

Joo, meillä suomalaisilla on tosi kurjaa suurimman osan vuodesta, koska on pimeää ja yleensä sää on liian kylmä, tuulinen tai vähintäänkin sateinen. Kurjuutta vastaan voi taistella hymyilemällä.

Hymy ei hyydy – kaverit vitsailivat hymyilystä ja tekivät tämän kuvan

Okei, no aina ei hymyilytä, mutta useimmista asioista voi jollain tavalla löytää kuitenkin se positiivisemman puolen. Hyvä tapa on joka päivä miettiä, että mikä tässä päivässä oli parasta. Se voi olla auringon pilkahdus päivän aikana, suklaalevyn puolikas sohvan pohjalla tai kova intervallitreeni. Sinähän päätät sen itse.

Älä välitä huonosta säästä

Painelen menemään välittämättä huonosta säästä. Jos sataa vettä, niin silloin pukeudutaan siten ettei kastuta ja jos on kylmä laitetaan paksu takki ja kunnolla vaatetta muutenkin päälle.

Sataa, mutta ei haittaa

Täällä ollaan sään armoilla, joten siitä ei kannata välittää vaan pukeutua sen mukaisesti. Oikeasti se on niin yksinkertaista. Selittelyt sikseen. Jos sinulta ei löydy sopivaa varustusta, niin suosittelen panostamaan varusteisiin, joilla on mukava sitten painella loskasateessakin menemään.

Tässä salaisuuteni, miten selviän pimeydestä. Tsemppiä!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.