Retkikunnan merkitys

Mitä retkikunta merkkaa minulle? Olen pohtinut muutaman viimeisen päivän aikana retkikunnan merkitystä itselleni.

Retkikunta on se ryhmä, johon vuorilla tukeudun. Olen ollut aina avoimilla retkikunnilla mukana, joka tarkoittaa sitä, että retkikunnan jäseneksi voi ilmoittautua käytännössä kuka tahansa. Minulla on aina ollut joku tuttu retkikunnassa eli tukea ja turvaa on siinä mielessä aina löytynyt.

Retkikunnan merkitys korostuu kun lähdetään olosuhteisiin, joissa korostuu ihmisten hyvät ja huonot puolet. Vuorilla on vaikea esittää ja ihmisten todellinen luonne todennäköisesti tulee vahvasti esille. Päätä särkee, heikottaa, ruoka ei maistu, jalkaan saattu ja mitä ikinä tapahtuukin, koko retkikunta myös usein tämän saa tietää. Myös kaikki ilon hetket jaetaan retkikunnan kanssa, sillä iloa syntyy hyvästä säästä, upeista maisemista, hauskoista vitseistä ja yhteisöllisyydestä.

Minulla on ollut jokaisella retkikunnalla todella hyvä tuuri, sillä retkikunnat ovat olleet ihan loistavia! Jokainen on ollut hyvin erilainen, mutta jokainen täysin ainutlaatuinen. Se, mikä retkikuntia on yhdistänyt on se, että olen saanut jokaiselta retkikunnalta uusia ystäviä, ihmiset ovat olleet hyvin yhteen hiileen puhaltajia ja olen jokaisen retkikunnan jälkeen ollut yhä inspiroituneempi siitä, mitä vuoret tekee ihmisille ja kuinka nopeasti tuntemattomista ihmisistä tulee hyviä ystäviä.

Kovia tyyppejä ovat ne, jotka ilman retkikuntaa soolona kiipeävät ja arvostan suuresti kiipeilijöitä, jotka näin tekevät. Pidän itse kuitenkin retkikuntajatuksesta, sillä silloin minulla on mahdollisuus jakaa kokemukset niin hyvässä kuin pahassa ja retkikunta yhdistää monta tuntematonta ihmistä jopa ympäri maailmaa siten, että retkikunnan jäsenet pitävät yhtä matkan jälkeenkin.

Retkikunta merkitsee minulla perhettä vuorilla. Aamulla toivotetaan hyvää huomenta ja jaetaan sen hetken fiilikset nukutusta yöstä ja illalla toivotetaan hyvää yötä toivoen hyviä unia. Päivän aikana jaetaan samat maisemat ja nähdään toistensa heikouden ja huipun hetket. Retkikunnasta hioutuu hetkessä yksi tiivis porukka, joka jakaa samat vitsit ja ymmärtää, mistä puhutaan.

Nyt monta uutta ystävää rikkaampana toivon tulevilta retkikunnilta yhtä mieluisia kokemuksia ja odotan, että tapaan uusia inspiroivia ihmisiä vuorilla. Yksi osa vuorilla olemista on olla osa retkikuntaa, jossa ihmiset aidosti välittävät toisistaan kuitenkin tavoitteellisesti kiiveten samaan määränpäähän.

Mitä retkikunta minulle merkitsee? Se on yksi merkittävä tekijä onnistumiseen ja onnistunut retkikunta saa ihmiset taipumaan sellaisiin suorituksiin, joihin ei itse olisi uskonutkaan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.