Pettymysten maanantai

Tämä marraskuun ensimmäinen maanantai alkoi niin toivekkaana. Olin reilu kuukausi sitten InBody kehonkoostumusmittauksessa ja fyssarilla heti perään, jonka kanssa katsoimme tuloksia mittauksista. Sovimme, että käyn noin kuukautta myöhemmin mittauksessa uudestaan ja tulen sitten uudestaan käymään. Ruokailutottumuksia oli tarkoitus muuttaa tässä välissä.

Lähdin aamulla erittäin toiveekkaana mittaukseen, sillä uskoin todella muutosta tapahtuneen. Mitenkäs sitten kävikään? Paino tippunut 3kg (huono), lihasmassa tippunut 2kg (huono) ja rasvaa tullut 800g lisää (ei merkitystä varsinaisesti, sillä edelleen rasvamassa on naisten suositusten alatasolla). Ensimmäisen viisi minuuttia olin mittauksen jälkeen suorastaan järkyttynyt. Eihän tämä ollut se mitä oltiin tavoiteltu, ei sitten ollenkaan. No siinä sitten mittaajan kanssa juttelin hetken mittauksen jälkeen ja alkoi selvetä ehkä paremmin miksi tulos oli tämä tai syitä lihasmassan menetykselle. Edelleen ongelma on varmaankin riittävän energiasaannin kanssa, syön liian vähän. Treeni on tällä hetkellä todella kuormittavaa ja kestävyyttä kasvattavaa. Todennäköisesti treeni on siis alkanut syömään lihaksia, mihin voisi mahdollisesti vaikuttaa paremmalla hiilarien syömisellä.

No huomenna sitten juttelemaan fyssarin kanssa pelonsekaisin tuntemuksin. Olen tänään ollut kovin pettynyt tähän tulokseen, tuntuu että kaikkensa on antanut treeneille, mutta silti tuo mittauksen tulos oli huonontunut huomattavasti. Tiedän toki, että tuo mittari mikään täydellistä absoluuttista totuutta antava ole, mutta antaa se kuitenkin suuntaa, mihin olen menossa. Nyt tietty Aconcaguan matkaani on niin vähän aikaa, että ainot keino on vetää hyvällä fiiliksellä treeniohjelma loppuun ja edelleen keskittyä hyvän, riittävän ja ravintorikkaan ruuan syömiseen. Miksihän jostain niin helposta asiasta kuin syömisestä on tullut näin vaikeaa?

Huomaan, että yksi ongelmistani on myös se valtava informaation määrän. Toinen henkilö suosittelee sitä ja toinen tätä ja itse täytyisi löytää se oma keino selvittää mikä sopii juuri minulle. Ei ole ainakaan täällä helppo tie ja itselle sopivan tavan syödä ja liikkua on harjaantumassa, mutta kuten mittauskin todistaa niin ei se kaikki vielä ihan kunnossa ole.

Päivän mittaan fiilis on vaihdellut masentuneesta siihen, että miksi välitän näin paljon mittauksesta. Toki nyt on vielä hyvä hetki kiinnittää huomiota moneen asiaan, mutta maailmani ei tuohon mittaukseen saa kaatua. Töitä on myös selkeästi tuon syömispuolen kanssa vielä nähtävä vaikka treenipuoli onkin tällä hetkellä oikein hyvällä mallilla. Fiilis parantuikin päivän mittaan ja viimeistään salilla tuli hyvä fiilis, siellä oli kaikki tämän syksyn aikana tutuksi tulleet kanssatreenaajat ja näin on saatu treeniviikko numero 8 käynnistettyä.

Loppujen lopuksi ei tämä maanantai niin kurja ollutkaan. Se loppui myös mukavasti pölypalleroisten siistimiseen kotona vuoristokengät jalassa.

Viestiteltiin telttakamunkin kanssa makuualustoista ja kuin kreivin aikaan olin imuroimassa. Näin kamu kommentoi kuvaa: ”oot sieki sekasin ku imuroit kengissä”. No ehkä sekaisin, mutta pettymyksistä huolimatta taas fiiliksissä vuorista. Sehän riittää, ja on muuten nuo kengät KUUMAT!!! Ei sisäkäyttöön tarkoitetut.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.