Mulla on oma valmentaja

Joka on kyllä jonkun muunkin valmentaja, MUTTA….

Kuten aiemmin keväällä pohdin tässä tekstissäni, kuinka olin vähän urheilusuunnitelmieni kanssa hukassa ja haaveilin tulevaisuuden urheilusta. Urheilusta jopa niin tosissaan, että voisin joskus vähän kilpailla myös siinä sivussa.

Polven kuntouttaminen on vielä pahasti kesken. Jalka tulee, kaiken mennessä putkeen, olemaan kunnossa ensi vuoden puolella. Tätä ennen minun täytyy keskittyä erityisesti ylläpitämään aerobista kuntoani ja jalkojen mahdollisimman hyvää lihaskuntoa.

Päätin heinäkuussa, että näitä tavoitteita tarvitsen valmentajan. Henkilön, joka määrää mitä teen, mikä on järkevää ja ennen kaikkea, millainen treeni ottaa huomioon polven kuntouttamisen unohtamatta ajatuksia kehittymisestä. Kuka se henkilö voisi sitten olla? Valmentaja tietysti.

Nyt elokuun alkaessa viime viikolla minulla alkoi treeniohjelma ja ohjelman myötä olen saanut valmentajan. Oman valmentajan, joka tekee minulle päivittäin oman ohjelman. Hän ottaa huomioon rajoitteeni ja heikkoudet, joita tulee kehittää. Valmentaja pitää myös treenaamisen järkevänä, sillä välillä on vaikea itse tunnistaa, millainen rasitus on sopivaa. On helppo tuudittautua ajatukseen, että ”jalkani on leikattu, en voi tehdä sitä tai tätä”. Valmentaja puskee eteenpäin ja tunnollisena treenaajana teen sitä, mitä valmentaja käskee.

Minulle suunniteltu ohjelmointi lähti käyntiin viime maanantaina ja olen nyt treenejä viikon tehnyt. Ensivaikutelma on tosi hyvä, juuri niitä asioita on jo ohjelmaan sisältynyt, mitä haluankin kehittää. Paljon jalan kuntouttamista ja jumppaa, mutta myös sykettä nostavia osuuksia, joissa pääsee vähän haastamaan itseään.

Tämän ohjelmoinnin ottaminen on ollut yksi parhaimmista päätöksistäni pitkään aikaa. Jalan kuntouttaminen sai taas ihan uuden käänteen ja polvesta tulee pienin (mutta välillä tuskaisen hitain) askelin joka päivä parempi. Nyt minulla on myös selvä tavoite: tehdä polvi hyväksi ja samalla tunnollisesti suorittaa valmentajan ohjeita.

Mulla on ihan oma valmentaja, josta olen oikeasti tosi iloinen ja kiitollinen, että olen löytänyt valmentajan, joka auttaa polviprojektissani ja omien tavoitteideni saavuttamisessa.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.