Fysioterapeutin vastaanotolla

Kävin keskiviikkona ensimmäisen kerran fysioterapeutin vastaanotolla. Pitkään juteltiin, että mitä oikeastaan fysioterapiasta haen. Miksi koen, että fysioterapia on tärkeää minulle?

Polven kuntoutus on hyvällä mallilla. Kovasti olen tehnyt polven kuntouttamisen eteen töitä. Tuntuu, että päiväni oikeastaan tällä hetkellä pyörivät sen ympärillä, kuinka pääsen jalkaani jumppaamaan. Näinhän sen täytyykin olla, sillä tällä hetkellä suurin vastuu polven kuntouttamisen onnistumisesta on minulla.

Jotta tämä vastuu ei kävisi liian suureksi, päätin mennä fysioterapeutin vastaanotolle. Alussa tosiaan keskustelimme vähän tavoitteista. Eniten apua kaipasin uusiin ideoihin, mitä voin tehdä jalallani. Millaisia uusia jumppaliikkeitä ja millä tavalla lihaksia saadaan aktivoitua uudemman kerran. Etsin myös tukea, tarvitsen tsemppiä ja tietynlaista rohkaisua myös tulevaa syksyä varten polviprojektini toista vaihetta varten.

Kävimme läpi, mitä olen tähän mennessä tehnyt ja mitkä ovat ongelmakohtani. Polvi on minun huonoilla pelikorteillani yllättävänkin hyvä. Olen saanut liikkuvuuden takaisin kovalla harjoittelulla ja nyt voimme aloittaa lihasmassan takaisin metsästämisen. Vasen jalka on hyvässä kunnossa ja tavoitteena on, että oikeasta jalasta tulisi vähintäänkin yhtä hyvä. Nyt oikealle jalalle on uusia ja selkeästi rankempia harjoitteita kuin aiemmin. Fysioterapeutti tarjosi juurikin oikeanlaista uutta puhtia harjoitteisiin.

Elätän edelleen toiveitani 2017 kiivettävästä 7000 metrin vuoresta Nepalissa. Nyt epätoivon ja turhautumisen hetkinä pyrin ajattelemaan, että teen näitä asioita juurikin siksi, että pääsen taas vuorille. Hinku ihan vain luontoon on melko kova ja olemme miettineet, voisimmeko lähteä vaikka vain telttailemaan turvallisesti. Helppoon maastoon kyllä, mutta painavan rinkan kantaminen voi olla sitten toinen ongelmakohta.

Nyt vuorien jahtaaminen on kuitenkin siinä pisteessä, että se jatkuu polven kuntouttamisen muodossa. Pieni tauko vuorista tietysti ei tarkoita sitä, ettenkö enää sinne mene vaan päin vastoin. Nälkä kasvaa odottaessa ja suunnitelmat sekä kuntoutusmotivaatio on ihan huipussaan hyvin pitkälti vuorien takia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.