Mitä tehdä kun on tylsää?

Ensimmäinen viikonloppu aikoihin kun mikään tulen polttava koulutyö tai tentti ei paina takaraivossa maanantain deadlinea. Tänä viikonloppuna on pystynyt ottamaan rennosti, mutta mihin tämä rennosti ottaminen on johtanut? On ollut tylsää.

Rentoutuminen on myös taito, jota täytyy opetella. Kiireen taakse on niin kovin helppo verhoutua ja vain suorittaa listalla olevia asioita tärkeysjärjestyksessä. Rentoutumisessa listan voi unohtaa ja relata. Eilinen meni ihan mukavasti urheillessa ja hyvää ruokaa tehdessä. Suurin osa päivästä tulikin makoiltua vain sohvalla ja katsottua telkusta mitä erinäisimpiä hömppäuusintoja.

Tänään aamupäivästä taas tuli urheiltua ja sitten syötyä vähän lisää. Viiden aikaa iltapäivällä alkoikin jo sitten tylsyys kolkutella. Tylsyys oli jopa niin kova, että googletin ”mitä tehdä kun on tylsää”. Ideoitahan tulee sitten ja vaikka kuinka, mutta tämä idea puuttui listalta:

Kilpaile, keksi kilpailu ja kilpaile, kuka voittaa.

Tämän päivän kilpailu oli: suorita niin monta legblasteria aikaa vastaan kuin ehdit.

Mikä on legblaster? Legblaster on syksyn treeniohjelmastani tuttu, erittäin tehokas ja hyvä sarja liikkeitä. Yhteen legblasteriin kuuluu 20 kyykkyä, 20 askelkyykkyä (10 molemmilla jaloilla), 20 askelkyykkyhyppyä eli askelkyykky hypäten ja 10 kyykkyhyppyä kädet niskan takana.

Ensimmäinen kierros oli lämmittelykierros, jolloin otetaan aika. Tämän jälkeen alkaa kisakierrokset ja lämmittelykierroksen aikaan lisätään 10s, jossa kilpailukierrokset täytyy suorittaa. Jokaisen kilpailukierroksen välillä on 30s tauko.

Minun lämmittelykierrokseni aika oli 1 minuutti ja 29 sekuntti eli kisakierrokset täytyi suorittaa 1 minuuttiin ja 39 sekunttiin. Sitten alkoi kisakierrokset. Ensimmäinen kierrokseni oli 1:17, seuraava 1:19, seuraava 1:22,  sitten kaksi seuraavaa 1:24 ja viimeinen 1:34. Eli tulokseni oli yhteensä 6 kierrosta legblastereita.

Olin itseasiassa yllättynyt tuloksestani! Ajattelin pääseväni maksimissaan kolmannelle kierrokselle. Tuloksena tietysti oli myös aivan armottomat maitohapot reisiin. Syksyllä minulla oli usein tunne, että reisilihakseni räjähtää ja tämä liikesarja muistutti, millainen tuo tunne on. Ja mikä pääasia, voitin kilpailun. Saan toivoa haluamaani asiaa ilman rajoituksia, mutta en ole vielä päättänyt, mitä toivon.

Tässä oli ratkaisuni, mitä tehdä kun on tylsää. Keksi kilpailu ja kilpaile. Kilpaileminen tietysti kuvaa myös minua aika hyvin, sillä olen todella kilpailuhenkinen ja tämänkaltainen kilpailu on kovasti mieleeni. Kilpailun lisäksi legblasterit ovat kelle tahansa kuntoilijalle oiva tapa nostaa sykettä ja hyvä treeni kiireen keskellä.

Aurinkoista viikon alkua teille kamut ja kokeilkaa näitä legblastereita!

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.