Miksi valitsin Kilimanjaron?

Olin ensi viikolla lähdössä kiipeilemään Nepaliin, mutta loukkaannuin ja suunnitelmat vaihtuivat Kilimanjaron vaellukseen. Miksi sitten valitsin Kilimanjaron?

Kilimanjaroa odotellessa

Seven Summits

Kilimanjaro kuuluu Seven Summitsiin eli maailman jokaisen mantereen korkeimpaan huippuun. Kyseinen huippuhan on Afrikan korkein huippu ja osasyy Kilimanjaron vaelluksen suosioon onkin varmasti se, että vuori nimenomaan kuuluu näiden huippujen joukkoon.

Seven Summits on sen vuoksi tärkeä juttu, että tietysti Everestin haaveen lisäksi haaveilen paljon muistakin vuorista kuten eri 8000 metrin huipuista ja myös tästä seitsemän korkeimman huipun vallottamisesta. En ole aiemmin muita näihin huippuihin kuuluvia huippuja käynyt läpi, joten Kilimanjarosta on hyvä aloittaa.

Haastavuus

Kilimanjarolla ei tosiaan ole teknistä kiipeilyä, mutta haasteet tulevat varmastikin suurimmalta osin ohuesta ilma-alasta. Vuoristotaudin riski on kuitenkin aika merkittävä, koska nousunopeus on kuitenkin todella kova.

Vuori tulee olemaan myös tämän hetkiseen tilanteeseen tarpeeksi haastava, sillä minulla vielä on kuitenkin kuntoutukset kesken ja reissulla pitää olla tosi tarkkana myös sen suhteen, ettei tule mitään harha-askelia tai kaatumisia. Vaelluksella on kuitenkin muutama hyvinkin pitkä päivä tiedossa, joten myös fyysistä haastetta on tiedossa.

Haasteita kohti hymy huulilla

Matkan luonne

Kuten kirjoittelin, matkalla tulee myös olemaan safaria ja viimeiset päivät vietetään rannalla Sansibarilla. Parissa viikossa on siis tiedossa hyvinkin monipuolinen reissu ja ennen kaikkea pääsen vuorille, mutta myös rentoutumaan rannalle ja nauttimaan myös lämmöstä.

Nepalin reissu olisi ollut selkeästi pidempi ja haastavampi ja koin, että en vielä ole valmis moiseen koitokseen fyysisesti enkä henkisesti. Matkalla pääsee kuitenkin nyt testaamaan omaa kuntoaan ja muistelemaan, että miltä oheneva ilma tuntuu kropassa, miltä tuntuu tallustella etanan vauhtia eteenpäin ja miten kroppa taas kerran sopeutuu vuorilla noustessa. Matka on siis erinomaista harjoittelua myös tulevia haasteita varten.

Uusi The North Facen takki testissä

Sopiva ajankohta

Vietän siis kesälomaani nyt lokakuussa ja olimme sopineet töissä lomista jo alkuvuodesta. Kun päätin, etten lähde Nepaliin, oli tiedossa, että lomat on silti lokakuussa. Täytyi ensimmäisenä miettiä, että minne olisi mukava matkustaa tähän aikaa vuodesta, sillä selvää oli, että reissuun tulee lähdettyä.

Tähän aikaa vuodesta on monia kivoja matkakohteita, mutta loman pituus ja vaatimukset sopivat ihan täydellisesti Kilimanjaron reissua varten. Valinta oli siis aikalailla helppo, kun sen aika tuli. Ja tällä hetkellä tuntuu, että valinta oli myös ihan oikea, vaikka lähtöpäiväänkin on vielä reilusti aikaa.

Nämä tekijät siis johtivat siihen, miksi valitsin Kilimanjaron seuraavaksi vuorikohteeksi. Ihan mahtavaa, että reissu on ihan pian täällä!

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.