Kilimanjaron reitti

Tosiaan nyt on jo alle pari viikkoa siihen, että suuntaan kohti Kilimanjaroa. Reissu on tullut tässä syksyn tohinassa todella nopeasti ja siihen valmistautuminen on mennyt aikalailla samassa, kun valmistauduin soudun puolimaratonille. Nyt sitten olen pari päivää palautellut kroppaa tuosta koitoksesta ja huomenna olisi tarkoitus sitten palata taas treenien ääreen. Aikaa on toki enää melko vähän, joten nyt vaan pidetään kuntoa yllä reissua varten.

Kilimanjaron reissua odotellessa

Nyt olisikin hyvä hetki kertoa hiukan retkiporukasta ja reitistä, joka Kilimanjarolla tullaan vaeltamaan. Tosiaan meitä lähtee reissuun peräti 14 henkilöä. On naisia ja miehiä. Suurin osa oli reilusti minua vanhempia tyyppejä, mutta reissussa varmasti tulee  taas kerran tutustuttua aivan uusiin ihmisiin ja todennäköisesti ja toivottavasti myös uusia ystävyyksiä löytyy myös. Se, millaisia ihmisiä on lähdössä mukaan, selviää vasta reissussa, mutta todennäköisesti hyvinkin samanhenkistä porukkaa.

Matkaohjelma

16.10 Helsinki-Nairobi: lennot Amsterdamin kautta Nairobiin kestävät koko päivän ja siitä sitten suunnataan heti 17.10 Tansanian ja Kenian rajalle, josta aloitetaan seitsemän päivän vaellus kohti Kilimanjaron huippua.

17.10. | Sekimba Camp 2 650 m: ensimmäinen yö teltassa ja nousua tulee jo melkoisen paljon.

18.10. | Second Cave 3 450 m: toisena päivänä sitten nousua tulee taas reilusti ja iltapäivällä olisi tarkoitus vielä nousta aklimatisoitumisvaellukselle leiristä ylöspäin. Tämä on tärkeä korkeus myös sen vuoksi, että tässä kohtaa aklimatisoituminen on vielä kesken ja on tosi tärkeää, että seuraavana päivänä nukutaan vielä melko samoissa korkeuksissa.

19.10. | Kikelewa Caves 3 600 m: tänä päivänä noustaan sitten Kikelewa-luolille ja nukutaan vielä alle neljän kilometrin korkeudessa.

20.10. | Mawenzi Tarn Huts 4 330 m: vaellus jatkuu yhä vaan korkeammalle ja tämä leiri onkin jo tuossa neljän kilometrin yläpuolella.

21.10. | School Hut 4 750 m: tämä vaelluspäivä tullee olemaan jo selkeästi pidempi ja nyt jo noustaan kasvillisuuden yläpuolelle. Tämä on myös viimeinen leiri ennen huipulle nousua.

22.10. | Uhuru Peak 5 895 m, Horombo Hut 3 719 m: vaelluksen pisin päivä eli huiputuspäivä, jolloin nousu huipulle aloitetaan puolen yön aikaan ja tavoitteena olisi päästä ihailemaan auringon nousua Afrikan korkeimman huipun eli Uhuru Peakin huipulta. Tästä sitten laskeudutaan Marungu-reittiä pitkin alas ja seuraava yö ollaankin jo hotellissa.

Tämän jälkeen jatketaan sitten Safarille ja Sansibarille ja kotiin palataan 30.10.

Sää

Millaista säätä Kilimanjarolla on sitten odotettavissa? Alkumatka tullee olemaan shortsit ja t-paita -keliä, mutta huipulla on jo viileää. Alla olevassa kuvassa on huipun säätä tuleville päiville.

Lähde: mountain forecast.com

Pakkasta, mutta ei puhuta ollenkaan mistään jäätävän kylmistä lämpötiloista. Näin äskettäin Instagramissa myös kuvia, jossa huipulla on lunta, joten mahdollisesti sellaista on myös luvassa. Vaatetusta tulee siis olemaan ihan laidasta laitaan ja tulenkin käymään tarkemmin myös pakkauslistan läpi. Untuvat, pipot ja lämpimät kerrastot lähtevät mukaan, mutta toisaalta bikinit, shortsit ja topit, koska Kilimanjaron jälkeen suunnataan Safarille ja Sansibarille.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.