Meikon ulkoilualue

Kaipaatko luontoon? Sinulla tai minulla ei kuitenkaan ole arkisin aikaa lähteä kaupungista pitkälle? Seuraavaksi olisi siis erinomainen retkikohdevinkki tarjolla, jonne voi lähteä Helsingistä päiväretkelle. Miksei yön ylikin.

Kävimme kuvaamassa Fit-lehden juttuun kuvat Meikon ulkoilualueella, josta en ollut kuullut ennen valokuvaajan kertoessa minulle paikasta. Tällä viikolla käytiin ystävän kanssa myös viettämässä maanantai-iltaa Meikossa ja uimassa sen erityiskirkkaassa järvivedessä.

Mikä ihmeen Meiko?

Meikon ulkoilualue on Kirkkonummella ja sinne pääsee sekä autolla että julkisilla kulkuneuvoilla melko lähelle. Lähin juna-asema on Kirkkonummen junapysäkki ja sieltä on seitsemän kilometriä ulkoilualueen alkuun. Autolla pääsee parhaiten pelipaikalle, kun nakkaa navigaattoriin osoitteeksi Korsolammintie 31, 02400 Kirkkonummi.

Meiko on luonnonsuojelualue, jossa voi liikkua merkattuja reittejä kuten Meikonkierroksen ja Kuikankierroksen läpi. Reittejä pystyy tekemään useamman putkeen ja polut on hyvin merkattuja. Reiteiltä löytyy puuvessoja, nuotiopaikkoja ja upeita kallioita, joilla on kiva pysähtyä ihailemaan maisemia. Ilman reittejäkin toki pääsee liikkumaan ja Meikossa voi hyvin harjoitella esimerkiksi suunnistamista, sillä järvistä saa hyviä kiintopisteitä.

meikon ulkoilualue

Meikossa lepäämässä riippumatossa

Mitä Meikon ulkoilualueella kannattaa tehdä?

Meiko on ulkoilumahdollisuuksien mekka, sillä alueelta löytyy mahdollisuuksia kalliokiipeilyyn, swimrun-treeneihin, polkujuoksuun, vaeltamiseen ja uimiseen. Kuulemma myös vapaasukellus onnistuu, sillä järvien vesi on poikkeuksellisen kirkasta. Täällä ei outdoor-ihmisellä käy aika tylsäksi.

Me olimme maanantaina vain relaamassa. Vaihtoehto siis tämäkin ja vaikkapa perheen kanssa iltapäivän picnic ei ole ollenkaan huono vaihtoehto sekään. Otettiin riippumatot mukaan, uitiin, vähän käveltiin ja syötiin eväitä rauhassa ilta-auringon paahtaessa rannalle. Nukuin iltapäikkärit riippumatossa ja tuntui kuin olisi ollut viikonloppu. Ei kiire mihinkään, aurinko lämmitti ja uiminen viilensi mukavasti. Täydellinen lepopäivän aktiviteetti.

meikon ulkoilualue

Meikon ulkoilualueella uimassa

Katsoin kuitenkin mielenkiinnosta Suunnon Movescount -kartoista, millaisia polkujuoksutreenejä Meikossa olisi mahdollista tehdä. Pari kymppiä saisi helposti poluilta kasaan ja pätkät, jotka kävelimme maanantaina oli hyvää ja juostavaa polkua. Täytynee siis palata Kirkkonummelle myös juoksemaan.

Vaikka kyseessä oli lepopäivä, teki heti mieli katsoa vähän reittejä ja mietin jopa lakin ja lasien ottamista mukaan, jos vaikka vähän kävisi uimassa pidemmän matkan. Onneksi jätin kamat kotiin ja nautin vain olemisesta. Edellisen viikonlopun Kopparnäs Coast Trail -polkujuoksukilpailu oli vielä sen verran tuoreena mielessä, että teki mieli vain olla.

meikon ulkoilualue

Meikonjärvessä uimassa

Lähdimme illan tullessa takaisin kotiin ja päivittelimme, että olisi pitänyt ottaa sellaiset tavarat mukaan, joilla olisi voinut olla yötä Meikossa. Vähän eväitä enemmän ja ehkä kevyt makuupussi yötä varten. Täällä voisi jopa viettää arkiöitä, koska oltiin kuitenkin niin lähellä Helsingin keskustaa.

Suosittelen Meikon aluetta, sillä sieltä löytyy ulkoilmaihmiselle aktiviteetteja ja pääsee samalla irtautumaan arjesta ihan eri tavalla kuin kaupungin hälinässä. Tästä tulee varmasti yksi minun suosikkipaikkojani tulevien kuukausien aikana. 

Ehdottomasti suositusten arvoinen retkikohde!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.