Lepoviikko

Kymmenen viikon harjoitusohjelmastani on nyt neljä ensimmäistä, lihasvoimaa ja erityisesti corea vahvistavaa viikkoa takana. On lepoviikon aika.

Mitä lepoviikko tarkoittaa tässä tapauksessa? Maanantaina lenkkeilin koirien kanssa, tiistaina kävin salilla tekemässä entisen ohjelmani. Oli hienoa huomata, että niillä entisillä painoilla saliohjelma oli muuttunut kevyeksi. Pylly tosin löytyi keskiviikkona taas… Eri kohta oli tullut kipeäksi tästä uudesta vanhasta ohjelmasta. Keskiviikkona lepäilin sitten ihan tosissani.

Torstaina suuntaan seuraavaksi kuudeksi päiväksi Ranskaan, tarkemmin ottaen Nizzaan. Tarkoitus on rentoutua, käydä hotellin salilla ja pelata golfia neljä kierrosta. Golfkierrokset toimivat palauttavana treeninä ja onkin oiva tapa saada jalat ladattua seuraavaan kuuteen viikkoon. Tavoitteeni tämän viikon jälkeen: levännyt keho, mieli ja Suunto kelloni laskema palautumisaika 0. Tällä hetkellä se näyttää 83 tuntia.

Treeniohjelmaani selatessani huomasin erään asian: nyt se oikea treeni vasta alkaakin. Ensimmäiset neljä viikkoa on minulle ollut todellista itsensä ylittämistä ja riemun hetkiä salilla. Nyt seuraavan kuuden viikon aikana tarkoitus on kasvattaa kestävyyttä, edessä on tuhansia boksille nousuja rinkka selässä. Hauskaa tässä kaikessa tulee varmaankin olemaan kanssatreenajien reaktiot tuhansia kertoja boksille nousevasta kahjosta rinkan kanssa.

Lepoviikko tuntuu myös vähän vaikealta. Minulla on laiska olo, tekisi mieli mennä treenaamaan kovaa. Olen myös syönyt paljon ja tuntuu, että kiloja on kertynyt parissa päivässä +10. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, vaan johtunee lähinnä suuremmasta hiilarien määrästä, mihin olen tottunut. Uskon kuitenkin vahvasti siihen ideologiaan, että tämä tekee seuraavasta kuudesta viikosta vielä tehokkaamman ja antoisamman. Seuraavat treenit nimittäin myös tulevat aivan pian, joten nyt on aika yrittää nauttia kaikin keinoin levosta.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.