Everest

Sunnuntaina ilta vietettiin näissä tunnelmissa, ja myös seuraavana yönä oli ahkerat kiipeilyt Everestille käynnissä.

Elokuva kertoo vuonna 1996 Everestille kiipeävästä retkikunnasta, jonka johtajana toimi Adventure Consultants yhtiön johtaja Rob Hall. Tämä retkikunta ja eräs toinen retkikunta, jota johti Scott Fischer yhdistävät voimansa yhä kasvavassa Everestin kiipeilijäruuhkassa varmistaakseen kaikkien retkikuntien jäsenten mahdollisuudet huiputtaa Everest. Kaikki menee hyvin kunnes retkikunnat huomaavat kiinteiden köysien puuttuvan ja myrskyn yllättäessä…

Mutta pakko sanoa, olipa pitkästä aikaan jännittävin elokuva, mitä olen nähnyt! En yleensä ole ollut 3D-elokuvien suurin fani, mutta tähän se sopi hyvin. Elokuva on kuvattu osittain Nepalissa ja oli hienoa päästä fiilistelemään niitä kohtia, jotka todella hyvin oli tunnistettavissa kiipeilijöiden matkalta.

Elokuva herätti myös syvää kunnioitusta vuoria kohtaan. Kuinka pienet päätökset, huipulle pääsemisen pakkomielle ja sääolosuhteet voivat vaikuttaa lopputulokseen. Pelkoa en kuitenkaan tuntenut, sillä monet riskit ovat minimoitavissa järkevällä käyttäytymisellä ja terveellä jalat maassa asenteella, kunnioittaen vuoren voimaa.

Tämä elokuva on kaikkien suosittelujen arvoinen, vaikket olisikaan kiipeilyyn intohimoisesti suhtautuva, mutta maisemiltaan, tarinaltaan ja jännitykseltään se pitää katsojan kiinni juonnessa ensi minuutista viimeiseen auringonlaskuun Everestiltä.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.