Everest-kuulumisia

Olen kirjoitellut viime aikoina vähän tulevan kevään Everestin reissusta. Se on tuntunut niin kaukaiselta tavoitteelta, mutta tosiasia on, että jos reissu toteutuu siihen on lopulta vain kuukausia aikaa. Ajattelin nyt päivitellä viimeaikaiset kuulumiset retkikunnasta.

Kiipeilijät Nepalissa 7000 metrissä

Olen viestitellyt Altitude Junkiesin Phil Cramptonin kanssa viime viikkoina. Ensin sain tiedon, että uskomme ensi kevään reissun toteutuvan. Tämä viesti tuli oikeastaan aika samaan aikaan, kun tiedot ensimmäisistä rokotteista tuli julki.

Sen jälkeen olemme viestitelleet siitä, miten aiomme kiivetä ja erityisesti siitä, kiipeämmekö Nepalin vai Tiibetin puolelta. Alunperin toiveeni on ollut kiivetä Tiibetin puolelta ja olen ajatellut olevani melko ehdotonkin asian suhteen. Se oli ennen koronaa ja ennen tietoa siitä, että reissaamisesta tulisi näin haastavaa ja jopa kiellettyä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että jos reissu keväällä toteutuu, tulemme kiipeämään Nepalin puolelta. Yritämme sitten kiivetä jotain muuta ensi syksynä ja mahdollisesti Tiibetistä, mutta sen aika on sitten myöhemmin.

Valmistelut ja erityisesti logistiikkaan liittyvät valmistelut on jo hyvässä käynnissä ja niitä tehdään tällä hetkellä sillä ajatuksella, että rokote saadaan markkinoille ja matkustaminen avautuu pikku hiljaa.

Malminkartanolla repun kanssa treeneissä

Emme tiedä, tuleeko Nepalissa karanteenirajoituksia, koronatestejä tai mitä nämä rajoitukset ovat palatessa kotiin, mutta oikeastaan olen itse tässä kohtaa valmis lähes kaikkiin mahdollisiin rajoituksiin jos kiipeäminen vain onnistuisi. Isoimpana riskinä koronan kannalta näen kuitenkin lentokentällä oleskelun ja lentokoneessa matkustamisen kuin vuorilla olemisen.

Varasimme minulle tällä viikolla jo lennot Nepaliin ja ne täytyy vahvistaa lähempänä itse ajankohtaa. Nyt on siis jo konkreettisia askeleita kohti reissua tehty, vaikka lähtö on täysin epävarmaa vielä tässä kohtaa.

Nyt jatkuu valmistautuminen siis suunnitelmien mukaan ja elän yksi askel kerrallaan kohti tavoitetta.

Comments are closed.