Aurinkoenergiaa

Auringosta saadaan energiaa, aurinko auttaa jaksamaan, on voiman lähde ja avain jaksamiseen. Missä aurinko on ollut viimeisen kuukauden ajan? Piilossa, niin totaalisen piilossa, etten edes muista miltä se näyttää.

Auringonpuute on aiheuttanut väsymystä, sitä olen selättänyt päivittäisillä päikkäreillä ja yöunilla. Tietysti myös treenaaminen auttaa väsymykseen ja tekee mielestä virkeämmän ja elinvoimaisemman. Tälläkin hetkellä sade ropisee kattoon. Onneksi aurinkoa on nähtävissä parin viikon päästä, jopa vaarallisuuteen asti. Aurinkoa vastaan on suojauduttava, minimi on suojakerroin 50 ja lippis. Kunnon aurinkolasit ovat myös avainasemassa, jotta lumisokeus eli korkeudesta ja kirkkaudesta johtuva hetkellinen näön menetys, ei yllätä.

Tänään ohjelmassa oli aurikokennolaturini uusiminen. Homma tyssäsi siihen, kun en uskaltanutkaan päivittää laturinta, koska sitä ei pysty tällä hetkellä testaamaan!! Missä aurinkoni kun sitä tarvitsen? Tarvitsen sitä, jotta pystyn testaamaan laturinta. Tähän aikaan vuodesta taidan myös olla ainut asiakas, joka kuvittelee aurinkokennolaturimen tuottavan virtaa…

Aconcagualla tulen tarvitsemaan laturinta Suunto Ambit 3 kelloni lataamisen, kameran akun lataamiseen ja puhelimen lataamiseen. Näistä tärkein on kelloni, sillä pyrin siihen, että kellossa olisi virtaa koko reissun ajan ja näin saisin tallennettua reitin sekä päivän matkat. Kameraan on tietenkin vara-akku ja puhelimen akunkesto on toissijaista. Se on mukavuustekijä, muttei välttämättömyys.

Olen käyttänyt Nepalin matkoillani aurinkokennolaturinta näiden samojen toimintojen lataamiseen ja todennut sen melko hyväksi keinoksi ladata laitteita. Laturi ei ole täysin aukoton ollut enkä siihen 100% ole luottanut, kuitenkin se on mahdollistanut laitteiden lataamisen siten, että olen pärjännyt.

Kun uusin laturimen, toivon, että sen myötä tilanne muuttuu ja toivon laturimen olevan luotettavampi lataamisen suhteen. Näin saan todella hyödynnettyä auringon energia. Sitä tarvitaankin!

Aurinkoernegiaa kiitos tähän osoitteeseen!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.