Vuoden 2021 tavoitteet

Olen viime vuodet kirjoittanut selkeät tavoitteet jokaiselle vuodelle. 2019 päätavoitteeni oli kiivetä Denalille ja syksyllä kirjoitin syksyn tavoitteistani. Vuosi vaihtui ja taas on aika asettaa uusia tavoitteita vuodelle 2021.

Viime vuosi oli kaikkea muuta, mitä olin suunnitellut. Koronatilanne sotki kirjaimellisesti kaikki suunnitelmat lähtien Everestistä, Dhaulagiristä, työreissuista ja vapaa-ajan matkustamisesta. Työkuvioni muuttuivat 1.1.2021 ja olen tehnyt syksyllä töitä huomattavasti enemmän, mitä olin ajatellut. Tämän lisäksi menetin yllättäen läheisen ja surun käsittely on vienyt paljon aikaa – ja tulee viemään. Vuosi oli ristiriitainen ja mielestäni yleisfiilis jäi miinuksen puolelle vaikka erittyin hyviäkin hetkiä oli. Seikkailin kotimaassa enemmän kuin koskaan, olimme kesällä kuukauden Norjassa, kävimme seikkailukisassa, olin kaikkina vuodenaikoina Lapissa, ostin uuden pyörän ja nautin sillä ajamisesta ja erityisesti vietin paljon aikaa ulkona.

Toivottavasti 2021 kiivetään vuoria

Aika onneksi kuluu ja vuosi on vaihtunut, edelleen epävarmoissa merkeissä, mutta kuitenkin toiveeni ovat korkealla. Yleisesti ajattelen meneväni eteenpäin ja takertuminen vanhoihin asioihin on melko turhaa.

1. Everest

Tämän vuoden ykköstavoite on kiivetä Everestille. Tällä hetkellä tilanne on todella avoinna ja rokotetilanne todennäköisesti ratkaisee sen, pääsekö Nepaliin vai ei. Kenelläkään ei ole varmaa tietoa siitä, onko keväällä mahdollista matkustaa Nepaliin vai ei.

Koska tavoite ei ole millään tavalla varmaa, olen tehnyt vaihtoehtoisen kiipeilysuunnitelman vuodelle 2021 ja tiedän, että minulla on selkeät sävelet joka tapauksessa kiipeilyn suhteen – pääsi Everestille tai ei.

2. Yrittäjyys

Olen ollut 1,5 vuotta yrittäjä. Teen pääasiassa erilaisille asiakkaille digimarkkinoinnin projekteja, koulutan samoista aiheista ja konsultoin asiakkaitani. Teen paljon projekteja itsenäisesti, mutta myös erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tämän lisäksi toimin Matkatoimisto Aventuralla matkanjohtajana ja olin keväällä esimerkiksi ryhmän kanssa kiipeämässä Kilimanjarolle. Tämän lisäksi olen ollut erilaisilla kiipeilykursseilla ja kiipeilypäivissä mukana kiipeilyttämässä ja laskeuduttamassa asiakkaita.

Tasapainotuoli toimistoon
Jumba-tasapainotuoli

Käyn myös puhumassa yrityksille ja luennoimassa luottamuksesta, motivaatiosta, kommunikoinnista ja asenteesta. Erityisesti, miten nämä rakentuvat vuorikiipeilyretkikunnissa.

Vuoden 2021 tavoite on tehdä yhtä hyvä tulos kuin 2020 ja hankkia ympärille sellaisia työkavereita, joiden kanssa työskentely on mielekästä. Tavoitteeni on myös löytää luotettava alihankkija, jonka kanssa voimme tehdä töitä ja jakaa esimerkiksi loma-aikojen vastuita.

3. Opiskelu

Vuoden 2021 aikana haluan opiskella lisää: seikkailukasvatusta, kiipeily- ja johtamistaitoja. Digimarkkinoinnin puolella haluan tehdä Facebook Blueprint sertifikaatin ja aktiivisemmin etsiä tietoa uusista ominaisuuksista.

Kesängin keidas – Ylläs

Haaveilen myös ulkomailla opiskelusta, mutta en usko vielä 2021 olevan realistinen vuosi tälle haaveelle.

Toivon erityisesti vuodesta 2021 armollisempaa sekä minulle että koko maailmalle.

Comments are closed.