Viime viikkoina tapahtunutta – mitä kuuluu?

Viime viikot ovat Nepalista paluun jälkeen ollut vauhdikkaita. Joka päivä on ehtinyt sattua ja tapahtua monella eri saralla. Ajattelin avata hieman tarkemmin sitä, mitä minulle tällä hetkellä kuuluu ja missä mennään Denalin valmistautumisen lisäksi. Tämä on ollut myös hyvä hetki pohtia, missä mennään tämän vuoden tavoitteiden suhteen.

Tavoite 1: Denalin kiipeäminen

Hyvässä vauhdissa ollaan tämän suhteen. Matkalle lähtö parin viikon päästä ja hommat on sujunut valmistautumisen suhteen lähes siten, miten olen suunniteltu. Pieniä ongelmia kuten kipeytynyt hauis, tärähtänyt nilkka ja työkiireet ovat tuoneet omat haasteensa reissulle valmistautumiseen.

Fiilis reissulle lähtemisestä on hyvä ja eilen viimeksi tuli laatikollinen erilaisia patukoita ja nyt ostettavista tavaroista puuttuu lähinnä karkit reissulle. Olen tänään myös kontaktoinut hotelleja ja varmistellut, että kaikki kyyditykset Alaskassa lentokentän ja hotellien välillä on kunnossa. Sellaista pientä ehkä hiukan ärsyttävääkin hommaa, mutta kerralla hoidettava vain kuntoon.

En ole siis mikään paperihommien ja tylsien taskien ystävä, mutta olen pyrkinyt tsemppaamaan ja hoitamaan tuollaiset asiat aina kerralla kuntoon. Näissä toimii aika hyvin ajatusmalli, että laskee viidestä alas ja nollan kohdalla tekee vain tekemättömät hommat alta pois.

Tavoite numero yksi on siis täyttymässä.

Tavoite 2: oman liiketoiminnan kasvattaminen ja sponsorien hankkiminen

Alkuvuosi on ollut töiden suhteen todella mielenkiintoista aikaa. Nykyisen digimarkkinoinnin konsultin töiden lisäksi minusta on tullut suomalaisen vuoristomatkoja järjestävän matkatoimisto Aventuran matkanjohtaja. Olen siis ottanut askeleen lähemmäksi unelmaani tehdä kiipeilystä itselleni tavan tienata elantoa. Tulevana syksynä olen lähdössä työreissuille Nepaliin Annapurna Circuit -vaellukselle ja Kilimanjaron kiipeilymatkalle.

Markkinointikonsultin työ jatkuu edelleen ja olen todella iloinen yhdistelmästä, jonka olen pystynyt järjestelemään hyvien yhteistyökumppanien kanssa. Suomessa ollessani digimarkkinointi ja sen haasteet tuovat siis leivän pöytään jatkossakin.

Näiden lisäksi olen mukana Puhujatori- ja Sportspot -nimisissä yrityksissä mukana puhujana. Olin viime viikolla Puhujatorin tiimipäivillä puhumassa luottamuksessa retkikunnissa ja palaute oli erittäin kannustavaa. Yksi lisätienesti tulee siis olemaan toivottavasti tulevaisuudessa yrityksille tehtävät puhekeikat.

Puhujatorilla pitämässä puhetta

Isoja nytkähdyksiä siis tavoitetta kohti ja joka päivä on tullut tehtyä hommia näiden tavoitteiden täyttymiseksi. On palkitsevaa saada palautetta, että suunta on ollut oikea ja toisaalta se rohkaisee vain entisestään jatkamaan eteenpäin.

Tavoite 3: palautuminen ja laadukas treenaaminen

Syksystä lähtien olen tehnyt Jussin kanssa yhteistyötä treenien suhteen ja olemme hakeneet koko ajan oikeaa tasoa määrän, palautumisen ja laadun kautta harjoitteluun. Treenisuunnitelmia on täytynyt muuttaa ja toisaalta ohjelmointia on muutettu vastaamaan vielä paremmin kehittämään heikkouksia paremmaksi.

Nyt viimeisimpänä on korjattu ruokavaliota toisen valmentajan kanssa kuntoon ja löydetty sitä kautta taso, kuinka paljon eri makroravintoja täytyy syödä, jotta energiatasot pysyvät mahdollisimman hyvänä. Muutoksia ruokavaliossa tuli erityisesti hiilihydraattien määrään ja on ollut oikeasti opettelua aloittaa syömään näin paljon laadukasta ja prosessoimatonta ruokaa.

Edelleen palautuminen on ollut tämän vuoden yksi haastavampia asioita, sillä käynnissä on ollut monta projektia samanaikaisesti. Välillä aivot ovat hyrrännyt sellaista vauhtia, että iltaisin ei ole nukuttanut. Toisaalta meditaatioharjoitukset, äänikirjat ja kevyempi harjoittelu on auttanut rauhoittumaan paremmin. Opettelua on siis edelleen, mutta onneksi on myös aikaa.

Tavoite 4: uusia treenikavereita ja tuttavuuksia

Olen tämän vuoden aikana tavannut paljon uusia ihmisiä ja saanut uusia ystäviä. Uudet tuttavuudet ovat tulleet työn ja harrastusten kautta ja kaikki ovat olleet mieluisia tuttavuuksia. Tavoite on siis tämänkin osalta täyttynyt ja onneksi tulevilla reissuilla tiedossa on entistä enemmän uusia tuttavuuksia.

Hiihtoreissu Pyhälle, hiihtokavereita, kiipeilykavereita, yhteistyökumppaneita ja mentori. Siinä muutama uusi tuttavuus nyt mainitakseni ja toivottavasti monen monta uutta tuttavuutta tänä vuonna vielä edessä.

Kiipeilykaverit Mera Peakin yläleirissä

Kiipeilykaverit Mera Peakin yläleirissä

Hyvin siis menee, vaikka haasteita palautumisessa onkin ollut. Vuoden päätavoite Denali kiiltää jo silmissä ja oman yrityksen toiminta mennyt toivottuun suuntaan. Uusia kohtaamisia ihmisten kanssa on tullut paljon ja toivottavasti vastaavanlaisia on vielä paljon edessä.

Miten teillä tavoitteet on täyttyneet? Asetitko itsellesi tavoitteita?

 

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.