Uudistuneen arjen haasteet

Arki on muuttunut töiden kautta melkoisesti viimeisen reilun viikon aikana. On kiva olla taas töissä ja tehdä oikeasti hommia. Työn myötä myös omat arjen aikataulut ovat muuttuneet ja työn, treenaamisen, sopivan vapaa-ajan, ruokailujen ja levon sopivan tasapainon etsiminen on hakusessa.

Näiden edellä esiteltyjen asioiden tasapainon löytäminen on aika tärkeää, jotta kehitys jatkuu optimaalisesti oikeaan suuntaan ja olen elokuun lopussa Mt. Blancille lähtiessäni vielä askelen paremmassa kunnossa kuin Aconcagualle lähtiessäni.

Töiden myötä treeniajat ovat muuttuneet myöhemmäksi. Treenaisin mielelläni heti töiden jälkeen, mutta haasteeksi on muodostunut se, etten välttämättä ehdi 16:30 alkavaan WODiin vaan menen 19:00 alkaviin treeneihin. Tässä välissä sitten olen ollut kotona, syönyt välipalaa ja ollut treeneihin lähtiessäni jo usein vähän nälkäinen ja treeneistä tullessa todella nälkäinen. Eli ruokailut eivät ole menneet ihan putkeen.

Tulevina viikkoina ehkä pyrin karkaamaan töistä vähän aiemmin ja sitten jatkamaan töitä illalla mahdollisesti kotoota käsin treenien jälkeen. Tänään aamulla kävin aamulähdössä ja itseasiassa aamureenit näin kesällä varsinkin ei tuntunut edes pahalta! Aamutreenaaminen on siis myös yksi potentiaalinen vaihtoehto, tällöin voisi sisällyttää päiviin myös toisen pitkäkestoisemman treenin illalla. Tämä varsin potentiaalinen vaihtoehto siis!

Se, mitä on jo viikossa tullut ikävä: opiskelijaruokalat. Se onni ja ihanuus päästä edullisesti valmiiseen pöytään, josta napata itselle sopivat vaihtoehdot. Nyt tuntuu, että päivästä aika iso aika menee ruokailun valmisteluun tai suunnitteluun tai eväiden pakkailuun. Tietysti vaivan näkee sitten valmiina eväinä seuraavalle päivälle, joka on aika mukavaa sekin.

Lepopäivien sovittelu on myös yksi haaste uuden arjen myötä on se, missä rytmissä on treenejä ja milloin lepopäiviä. Tavoitteena olisi, että viikossa on 1-2 kokonaan vapaata urheilupäivää. Yksi lepopäivä voi olla ns. ”aktiivinen lepopäivä”, jolloin voi käydä kävelemässä, pyöräilemässä rennosti tai vaikka uimassa.

Nyt arki on asettumassa omiin aikatauluihin ja seuraavat viikot muokkaa sitä sellaisen, joka sopii tähän rytmiin.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.