Täältä tullaan seuraava vuori!

Rumpujen pärinäääää……… Hei, vuoden 2016 vuori on varmistunut: Minä aion kiivetä vuonna 2016 Alppien korkeimmalle vuorelle eli Mt. Blancille.

Mt. Blanc

– Alppien korkein vuori eli 4810 metriä korkea
– Teknisempi kuin Aconcagua; pääsen harjoittelemaan köysistössä liikkumista ja muita vuoristotaitoja
– Ajankohtana elo-syyskuun vaihde
– Aikaa treenata 6 kuukautta
– Vuori sijaitsee Ranskan ja Italian rajalla ja lennän Geneveen
– Retkikunnassa 3 henkilöä minun lisäkseni
– Normaalireitti
– Vaikka korkeus tuntuu vaatimattimolta, on huiputuspäivä haastava etenkin pituutensa takia
– Tarkoituksena on siis ottaa tähän vuoteen hieman matalampi vuori ja harjoitella vuoristossa liikkumista
– Vuorta ei saa aliarvioida; viime vuonna mm. vuori suljettiin vaarallisten kivivyöryjen takia ja ihmisiä on kuollut vuorella erilaisissa onnettomuuksissa

Olenko innoissani? KYLLÄ! Mahtavaa, että seuraava vuori on nyt lyöty lukkoon ja valmistautuminen voi alkaa.

Tänään se alkoikin sitten surkean surkeilla tempauksillani crossfitissä. Tempaus on kyllä maailman vaikein liike ja suurin ongelmani on se, että pelkään sitä pirun tankoa. Pelkään, etten jaksa tempasta sitä ylös vaikka painoa on vähän tai ei lähes ollenkaan tangossa. Olin siis todella itkun partaalla epätoivon vallassa tänään salilla ja mieli teki heittäytyä itkupotkuraivareihin salin lattialle, kun se tanko ei nouse! No onneksi päätin vain ainakin hetkittäin hymyillä ja purra hammasta. Kotona sitten jo nauratti tämä surkeus, sillä havaihduin ajatukseen, että kaikki muutkin ovat aloittaneet joskus ja olleet varmasti aivan yhtä tuskastuneita. Ja tosiaan ne hyvätkin ovat varmaan käyneet tätä vuoristorataa edes takaisin ylä- ja alamäkineen.

Miten aion valmistautua seuraavalle vuorelle? 

Suunnitelmani ovat siten vielä hieman avoimet, että tiedän treenaavani seuraavat pari kuukautta crossfitin parissa. Sen jälkeen muutan Helsinkiin töiden perässä ja treenit täytyy päivittää siihen hetkeen, joka tarkoittaa todennäköisesti crossfitin ja peruskestävyystreenien yhdistelemistä. Lähempänä reissua mietin sitten tarkemmin, miten muutan treenejä vastaamaan sitä, että pärjään kuntoni puolesta reissussa.

Matka kohti vuoden 2016 vuorta on siis virallisesti alkanut tänään. Pysykää kuulolla, sillä juttua tullee riittämään jatkossakin!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.