Seuraavat urheilulliset tavoitteet

Paljon on tullut mietittyä urheilullisia tavoitteita nyt tulevalle syksylle. Kun päätin, etten lähde olympiasoudun sm-sprintteihin, en tietenkään tarkoittanut, etteikö minulla olisi urheilullisia tavoitteita nyt tulevan syksyn suhteen. Tietysti on ja pikku hiljaa on alkanut selvitä suuntaviivat, mitä tulen tekemään.

Ensimmäinen selkeä tavoite on tietysti pitää paikat kasassa nyt ja tulevaisuudessa. Tämä käytännössä tarkoittaa enemmän kehonhuoltoa ja edelleen niiden oman kehon signaalien kuuntelemista ja tottelemista. Toisena tavoitteena sitten tuleekin seuraava tapahtuma, johon osallistun ja se on sisäsoudun puolimaraton syyskuun lopussa.

Puolimaratonille tarkoitus olisi lähteä tavoittelemaan suhteellisen rentoa suoritusta. Tietysti siistiä olisi, että kesällä vesillä vietetyt kilometrit näkyisivät ergotuloksissa, mutta olen joutunut muuttamaan hieman tekniikkaani ja täten myös ergotulokset on mennyt selkeesti  huonommaksi. Tässähän on nyt toki reilu kuukausi aikaa vielä treenata, joten sinällään mahdollisuudet hyvään soutuun on varmasti olemassa.

Olympiakaksikon soutua vesillä

Kilimanjarolle lähdenkin sitten lokakuun puolessa välissä. Eli käytännössä matka on kolmas syksyn urheilullinen selkeä tavoite. Uskon, että kunnon puolesta ollaan aika hyvässä tilanteessa ja nyt kesällä olen päässyt tekemään melko hyvin rauhallisia, selkeästi pidempiä ja peruskuntoon keskittyviä treenejä. Nyt ennen reissua tarkoituksena on vielä käydä kipuamassa Malminkartanon portaita reppu selässä ja metsässä retkeilemässä. Näillä eväillä uskon, että kunto kyllä kestää Kilin huipulle. Huipuutukseenhan kuitenkin liittyy muitakin epävarmuustekijöitä, joita käyn myöhemmin läpi.

Kilin jälkeen käynkin sitten pyörähtämässä kotona päivän ajan ja sitten suuntaan Lappiin. Varattiin viime viikolla crossfit-kaverini Lotan kanssa lennot Kittilään marraskuun alkuun. Ei olla vielä sen suuremmin suunniteltu reissua, mutta ajatuksissani oli mennä ajelemaan fatbikea ja retkeilemään lyhyempiä päiväreissuja luontoon. Afrikan pölyt on varmasti vielä sen verran muistissa, että mitään raskasta suorituslomaa tuskin on tiedossa. Sellaista mukavaa retkeilyä Suomessa. Toivottavasti tänä syksynä Lapissa olisi jo lunta marraskuun alussa, jotta pääsisimme hieman talvifiiliksiin.

Syksy saapuu ja sen mukana uudet tavoitteet

Marraskuun reissun jälkeen olisi sitten tarkoitus vetää muutama päivä ihan vain happea ja aloittaa keskittymään seuraaviin tavoitteisiin. Pitkällä tähtäimellä ajatukset ovat jo ensi syksyssä ja Baruntsen reissussa lokakuulle. Sitä ennen täytyy tietysti olla pieniä välitavoitteita, jotta homma pysyy mielenkiintoisena.

Tarkoituksena on aloittaa taas kunnon fysiikkaohjelmointi. Minulle räätälöity, terveys edellä menevä ohjelmointi, jossa tavoitteet otetaan selkeästi huomioon. Ohjelmointi ei tule olemaan crossfit-ohjelmointi, vaan perustuu enemmän peruskunnon kasvattamiseen ja parantamiseen. Tietty mukaan tulee kovia viikkoja ja treenejä, mutta nyt ei haeta voimaa samalla tavalla kuin aiemmin. Ohjelmointi tulee kuitenkin sisältämään myös salitreenejä, koska en tällä hetkellä vielä halua kokonaan luopua voimaharjoittelusta. Tavoitteena olisi päästä kuntoon, jolla pystyisi talvella kilpailemaan sisäsoudun sm-kisoissa ja harjoitella ensi kesää varten soutua ja mahdollisesti triathlonia ja/tai swimrunia varten. Kuitenkin järki päässä ja Baruntse mielessä.

Eli tämän kaltaisia urheilullisia tavoitteita nyt syksylle. Tapahtumaa, reissua ja sitten ihan peruskuntoa kasvattavaa treeniä. Ei mitään sen kummallisempaa, mutta nyt tällä hetkellä suunnitelmat tuntuu tosi hyviltä ja olen oikeastaan jopa hieman helpottunut, että nyt on taas selkeästi tiedossa, mitä kohti mennään ja mitä pieniä välitavoitteita matkalla tulee olemaan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.