Sänkykaupoilla

Ostin sänkyni keväällä 2012. Sänky oli halpa kylkiäinen tuttavalta, joka muutti avovaimonsa kanssa yhteen ja heillä oli ylimääräisenä sänky. Sänky oli kuulemma tässä vaiheessa hetki sitten ostettu.

Sänky onkin palvellut hyvin viimeiset vuodet ja se on kulkenut Helsingistä Lappeenrantaan, puoleksi vuodeksi varastoon, kahteen uuteen asuntoon Lappeenrannassa ja taas uudestaan Helsinkiin. Olen nukkunut sängyssä hyvin ja sen upea 180 cm leveys onkin palvellut tälläistä yölläpyörijää erinomaisesti.

Viime aikoina kuitenkin sänky alkoi aiheuttamaan erilaisia vaivoja. Tuli niskakipua, selkäkipua ja tuntui, että sänkyyn uppoaa vaikka sen piti olla jäykällä rungolla. Pitkään puhuttiin uuden sängyn ostamisesta ja vertailtiin erilaisia netistä ennen kuin oikeasti lähdettiin sänkykaupoille.

Tavoitteena oli löytää jäykkä, niskaa ja selkää oikeasti tukeva sänky, joka palvelisi seuraavat tulevat vuodet nukkujaansa tarjoamalla kunnon unet. Haaveiltiin Tempurista, mutta kauhistuttiin sen hintaa ja päädyttiin Ikeaan testaamaan sänkyjä. No se Ikeankaan versio ei tuntunut täyttävän kriteerejä ja käytiin testaamassa sänkyjä Askossa, jossa oli samaan aikaan hyvät alennusmyynnit sängyistä.

Testailtiin hetki sänkyjä ja päädyttiin ostamaan Askon Airflow-teknologialla varustettu jäykin mahdollinen 160 cm leveä sänky.

Päädyttiin sänkyyn oikeastaan siitä syystä, että se vastasi jäykkyydeltään sellaista sänkyä, jota etsittiinkin. Materiaali muotoutuu kehon mukaan ja sopii eri asennoissa nukkujalle. Airflow-materiaali myös kestää yhtä kauan kuin perinteinen runkopatja ja käyttöikä tulee olemaan käytännössä sama verrattuna perinteiseen jousitekniikalla tehtyyn runkopatjaan verrattuna. Kapeampaan sänkyyn päädyttiin hintasyistä ja osittain myös sen vuoksi, että pienessä makuuhuoneessa kapeampi sänky antaa muuten liikkumatilaa ja esimerkiksi sängyn petaaminen on huomattavasti helpompaa.

Ja vitsit, vaikka sänky oli pirun kallis, niin kyllä siinä on vaan ensimmäistä yötä lukuunottamatta tullut nukuttua niin hyvin ja makoisasti. Jäykkyys on ensimmäisten öiden jälkeen juuri sopiva ja jatkossa pehmeissä sängyissä nukkuminen tulee olemaan varmaankin aika kamalaa. Sen takia, että sänkyyn tuntuisi uppoavan kun oma sänky on jäykempi.

Uusi sänky siis mahdollistaa edelleen paremmat unet, mutta myös paremman palautumisen. Mitä paremmin nukkuu, sen paremmin myös palautuu ja treeneistä on mahdollista puristaa kaikki irti. Vanha sängynpieru tuntui siis lopun kaiken hyvältä heittää kierrätykseen ja tuhlata vastaavasti omaisuuden verran uuteen sänkyyn.

3 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.