Sä pystyt mihin vaan

Treeniviikko 10/10 lähtee käyntiin tänään illalla. Aikamoista, miten treeniprojekti Aconcaguaa varten alkaa loppua vaikka juurihan se alkoi. On ollut happoa, kyykkyä ja hikeä. Välillä tunne, että reidet räjähtää ja henki ei kulje. Viime viikolla alkuviikosta mietin juoksumatolla juoksun tuntuessa tosi nihkeeltä, että taistellen vaikka koko matka.

Treeniviikkoen kuluessa on oma usko fyysiseen kuntoon parantunut. Alkutilanne, josta toukokuussa treenit alkoi oli jopa lohdutun. Muistan salilla tuskailleeni, kuinka en jaksanut tehdä 12 toistoa hauiskääntöjä 5kg käsipainoilla.. Pikku hiljaa kuitenkin voimatasot alkoivat parantua ja samaiset haukkasarjat meni kesän lopussa jo 10kg painoilla.

Parasta toukokuusta lähtien tässä projektissa on ollut huomata se, kuinka oma usko omaan tekemiseen kasvaa koko ajan. Tuloksia näkee peilistä sekä henkisellä puolella. Muistan katsoneeni harjoitusohjeelmaani ja miettineen sen alkaessa, etten ikinä tulisi jaksamaan 1000 boksille nousua. Viime viikolla nousuja oli 900, mutta tonni menee tällä viikolla varmasti rikki. Mielessä ei ole vaihtoehtoa luovuttaminen.

Jaksan vahvasti uskoa siihen, että kunnon puolelta alkaa projekti olemaan aika mukavassa vaiheessa. Kestävyys on selkeästi parantunut ja vuorella ei tule olemaan täysi shokki, kun rinkkaan pistetään 15kg painoa ja edessä on päivä kävelyä. Tämän viikon jälkeen korostuu yhä enemmän mielen vahvuus.

Uskoisin, että huiputtaminen tulee olemaan myös pitkälti vahvasti, sinnikkäästä ja kovapäisyydestä kiinni. Vuoren kipuaminen ei varmasti tule olemaan helppoa, sillä se tulee todennäköisesti sisältämään hetkiä, jolloin tahtoa punnitaan. Näissä hetkissä vahva mieli on keino selviytyä.

Millä minä olen kasvattanut omia henkisiä voimavarojani? Pitkälti varmasti tulee jo luonteesta, olen todella kovapäinen. Motivaation ollessa kohdillaan olen minusta kuullut sanottavan, että menen vaikka läpi harmaan kiven. Paljon on myös kiinni siitä, miten tsemppaan itseäni. Yritän uskoa täysillä siihen mitä teen ja miten teen. Tässä auttaa ajattelutapani, että kyllä minä pärjään. Musiikki on myös yksi voimvaroja kasvattava voima, tsemppiä tulee kun musiikki pauhaa täysillä korvissa. Tykkään erityisesti ulkomailla kuunnella suomalaista musiikkia. Kaikista tärkeintä on kuitenkin uskoa itseensä kokonaisvaltaisesti. Huippu on varmasti saavutettavissa näillä eväillä. Sormet ristiin, että olosuhteet ja sääikkuna on myös meidän puolellamme. Tsemppiä antaa ajatus, että sä pystyt mihin vaan.

Säkin pystyt mihin vaan
 
Muistan jo uidessa korostuneen onnistuneisiin suorituksiin positiivinen mieli. Eräs valmentajani antoikin joskus hyvän neuvon.. Kun Anni menee strattiin nauraen alkaa tulosta syntyä eikä suoritus ole yliyrittäminen. Tämä rentous ja hymy tulee muistaa myös vuorilla. Mukavaa alkanutta viikkoa! Hymyä!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.