Paluu kotiin Everestiltä

Terveisiä Nepalista! Palasin viime viikolla kotiin useiden vaihderikkaiden käänteiden jälkeen. Tulen kirjoittamaan näistä tarkemmin paremmalla ajalla, sillä paluu on ollut melko vauhdikasta ja asettuminen arkeen tuntuu olevan vielä hiukan kesken.

Huiputin Everestin 24.5.2021 klo 1:09 ja monet ovat huiputustarinan sekä muita tarinoita ehtinyt lukemaan Instagramista sekä Facebookista sekä muutamasta lehtijutusta, jotka on kirjoitettu matkan jälkeen. Huiputus oli kaikkea muuta kuin helppo ja tämä vuosi oli kaikkea muuta kuin perinteinen kiipeilykausi Everestillä.

Näkymät perusleiriin 5500m korkeudesta

Paluu kotiin on tuntunut hassulta ja tuntuu, että ajatukset vaeltaa vielä Everestin jäätiköllä, rinteillä ja huipulla. Palautuminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja fyysisesti tuntuu jo melko normaalilta. Henkinen palautuminen todennäköisesti vie kauemmin.

Everestin perusleiri

Paljon ehti miettimään reissun aikana ja yksi pohdittava asia on, että mitä tälle blogille tapahtuu. Aloitin kirjoittamaan blogia 2015 ja tämän sivuston tarkoitus oli olla minun tarinani Everestille. Nyt tavoite on täyttynyt ja seuraavia tavoitteita ei ole vielä täysin asetettu. Vuorenvarmasti seuraavat tavoitteet tulevat sisältämään vuorien kiipeilyä, mutta kiinnostaako ihmisiä vielä jatkossakin lukea seikkailuista eri puolilla Suomea ja maailmaa?

Everest 8848,86 metriä musta vuori taustalla

Kysyin Instagramin puolella, mitä kaikkea ihmiset haluaisivat Everestin reissusta tietää ja myös tämän artikkelin loppuun voi kommentoida jos sinulla on mielessä kysymyksiä reissusta.

Comments are closed.