Pakkauslista tekeminen Everestille

Yleensä vuorille lähteminen alkaa hyvissä ajoin ja yksi osa valmistautumista on erilaisten varusteiden testaaminen, tarkistaminen ja mahdollinen päivittäminen. Pakkaamisesta on tullut melko rutiinia ja käytän pakkaamisessa apuna pakkauslistaa, jonka avulla varmistan kaiken olevan mukana.

Varusteet saatu Capeuniversalilta/The North Facelta

Ajattelen aina ennen reissuun lähtöä, että nyt on hankittu kaikki mahdollinen tarpeellinen mukaan – kunnes seuraava reissu on edessä. Usein sitä huomaa, että jotain täytyy vielä hankkia tai joku varuste täytyy päivittää toiseen. Niin tälläkin kertaa.

Ostin uuden ja kevyemmän rinkan, jonka avulla tulen kantamaan tavaroitani vuorella. Tulemme tekemään perusleiristä vähintään kaksi rotaatiota yläleireihin, joiden aikana on tarkoitus sekä kantaa tavaroita yläleireihin valmiiksi että akklimatisoitua ohueeseen ilmanalaan. Tulen kantamaan omat tavarani perusleiristä ylöspäin, joten varusteiden hankinnassa ajatuksena on ollut se, että niiden pitäisi olla mahdollisimman kevyet, mutta hyvät tulevaa reissua varten.

Pakkauslista Everest

Ylhäällä on ote pakkauslistastani, jota olen viime viikkojen aikana työstänyt reissua varten. Listasta saattaa vielä puuttua asioita, mutta siinä alkaa olemaan jo melko hyvin kaikki, mitä tulen reissussa tarvitsemaan.

Varusteiden hankkiminen on työlästä ja myös niiden miettiminen vie aikaa. Kuitenkin hyvät varusteet ovat sellainen asia, joka mahdollistaa reissun toteutumisen ja onnistumisen.

Olen saanut tavaroiden miettimisessä apua Phil Cramptonin The Art of Alpinism -blogista ja kysylemällä Phililtä mielipiteitä eri varusteisiin. Altitude Junkies, jonka kautta olen retkikuntapaikkani ostanut, ei suoraan tarjoa varustelistaa, vaan Phil haluaa asiakkaiden ottavan vastuuta varusteiden miettimisestä ja hän auttaa kysymyksissä.

Uutta reppua testaamassa Malminkartanolla

Edelleen odottelemme Nepalin maahantulorajoituksia, jotka tulevat vaikuttamaan kevään reissun toteutumiseen ja toteuttamistapaan. Olen joka tapauksessa vapaaehtoisessa karanteenissa ennen lähtöä, käyn koronatestissä ja tullessa on sama juttu edessä. Tämä tarkoittaa jo itsessään reissun pidentymistä neljällä viikolla ja vallitsevassa tilanteessa mahdollisimman turvallista matkustamista.

Valmistautuminen jatkuu siis normaalilla tavalla, kunnes reissu perutaan tai uutta tietoa, joka vaikuttaa lähtöön tulee.

Comments are closed.