Onnistuminen on avain motivaatioon

Kirjoitin eilen Sportspotin blogiin toisen opin, jonka olen vuorilla oppinut. Se on motivaation merkitys tavoitteen toteuttamisen kannalta. Mikä toisaalta sitten motivoi minua?

Yksi suurin asia motivaation kannalta on onnistuminen. Onnistuminen ruokkii motivaatio, sillä me kaikkihan tiedetään, että miltä onnistuminen tuntuu. Se on koukuttava, huumaava ja innostusta herättävä tunne, joka ruokkii ennen kaikkea itseluottamusta ja uskoa siihen, että piru vie, minähän pääsen asettamaani tavoitteeseen.

Motivaatio

Motivaatio on siitä mielenkiintoinen juttu, että sen saattaa polveilla. Motivaatio välttämättä aina ole kaveri, vaan se saattaa häipyä ja toisaalta toisessa hetkessä olla elämässä läsnä ihan joka hetki. Miksi motivaatio aaltoilee ja välillä näyttäytyy vahvempana?

Ainakin itselleni motivaatio tulee aika sisäsyntyisesti asioihin, joista oikeasti välitän. Jos haluan tosissani jotain, löydän useimmiten myös motivaation toteuttaa asioita. Tähän avain on se, että olen jo tehnyt pohdinnan, että haluanko todella sitä, mitä tavoittelen. Jos vastaus on kyllä, niin motivaatiota on yleensä helppo löytää.

No, asiahan ei aina tietenkään mene vain niin, että päätän haluavani jotain ja sitten olen hamaan tappiin asti motivoitunut. On ollut tilanteita, jolloin tuntuu, että motivaatio esimerkiksi treenaamiseen tai kuntoutumista kohtaan on rakoillut.

Motivaation heikot hetket ovat tulleet silloin, kun tuntuu ettei mikään onnistu. En ole kokenut onnistumisen tunteita, vaan tuntuu, että hommat junnaa paikallaan. Perusduuni eli kaiken sen puurtamisen keskellä saattaa unohtaa muistaa, että jokainen treeni esimerkiksi terveenä on myös onnistuminen.

Onnistumisia

Eli miten yritän sitten motivoida itseni päivittäin ja puurtamisen keskellä? Yritän miettiä, että missä tänään onnistuin. Eilen onnistuin, kun sain tehtyä kovan salitreenin. Tänään olen jo onnistunut, sillä nukuin ihan mahtavat yöunet ja sain nauttia rauhassa aamiaisen. Pian lähden hiihtämään ja illalla menen illalliselle perheen kanssa.

Motivaation avain on siis onnistuminen. Yritän etsiä onnistumisia joka päivä. Teen sitä töissä ja vapaa-ajalla. Jokainen päivä on siis mahdollisuus kokea niitä huumaavia tunteita, että minä tein tämän ja onnistuin vielä siinä.

Oletko ikinä miettinyt, että etsitkö sinä päivittäin onnistumisia? Mitä mahdollisuuksia sinulla on tänään? Käytä ne mahdollisuudet ja motivoidu tavoitettasi varten!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.