Lahjoita Nepaliin

Kirjoitin aiemmin siitä, mitä Everest-suunnitelmien siirtyminen vuodella tarkoitti minulle. Samalla kerroin, kuinka huoli nepalilaisista nousi yhtenä ensimmäisenä asiana mieleen, kun Nepal joutui laittamaan koronaviruksen vuoksi rajansa kiinni.

Nepal on yksi maailman köyhimmistä valtioista ja heidän elikeinoistaan turismi on yksi merkittävin lähde. Nepalilaiset tienaavat keskimäärin 600 dollaria vuodessa ja tulot keskittyvät turismin huippukausiin keväälle ja syksylle. Turisteja Nepalissa käy vuosittain reilusti yli miljoona ihmistä ja kaikki ihmiset tuovat mukanaan paikallisille mahdollisuuden tarjota majoitus-, ravintola-, opastus-, ja muita turisteille tarkoitettuja palveluita.

Nepalilaisia kantajia

Nyt koronaviruksen vuoksi jouduttiin perumaan kaikki kiipeily- ja vaellusluvat ja tämä tarkoittaa nepalilaisille nollatuloja peruutusten vuoksi.

Pääsherpa Jangbu

Lahjoita Nepaliin

Pohdimme, että olisiko meillä mahdollisuutta auttaa nepalilaisia ja sellainen keino löytyi. Perustimme Lahjoita Nepaliin -sivuston. Sivuston kautta keräämme Poliisin antaman pienkeräysluvan RS/2020/329 avulla maksimissaan 10 000 euroa Nepalilaiselle www.HAMWWA.org-nimiselle järjestölle. Varat kerätään lyhentämättömänä organisaatiolle ja aloitimme keräyksen 1.4.2020.

Kiipeilevä sherpa Changwa

Olemme alle viikossa saaneet ison potin jo kerättyä, mutta lahjoituksia pystyy antamaan toukokuun loppuun asti. Jos siis haluat lahjoittaa ihan minkä tahansa kokoisen summan, niin voit tehdä sen Lahjoita Nepaliin -sivuston ohjeiden avulla.

Tärkeää on matkustaa alueelle mahdollisimman pian kriisin jälkeen, mutta voimme auttaa jo kriisiaikaan nepalilaisia. Jokainen euro menee käyttöön ja lahjoitetuilla rahoilla saamme mahdollistettua jo paljon hyvää. Lahjoitin itse tätä kautta ja keräsimme myös Everestin retkikunnan kautta tietyn prosenttiosuuden retkikuntamaksusta henkilökunnalle, joka olisi ollut kanssamme Everestillä. Koen, että tämä oli minulle tärkeä asia ja pienikin apu on iso asia.

Kiipeilevä sherpa

Nepalilaiset mahdollistavat meille upeiden vuorien kokemukset ja he ovat todella ihania ihmisiä ja ennen kaikkea vieraanvaraisia. Harvoin on tavannut ihmisiä, jotka tekevät niin pyyteettömästi töitä esimerkiksi juuri minun tavoitteiden eteen.

Pikkutytöt leirissä

Kiitos jo kaikille lahjoittaneille, tiedän että teitäkin on jo paljon! Toivottavasti teitä tulee paljon myös lisää! Toivoisin, että kaikki vuorikiipeilystä ja vaelluksesta kiinnostuneet ihmiset osallistuisivat, jos vain pystyvät!

Comments are closed.