Kilon makuupussi yläleireihin

Minulla löytyy usea erilainen makuupussi kaapista: kevyt kesäpussi Sea to Summit Spark SPII, Marmot Sawtooth syksyn keleille, Rab Andes 1000 -20 asteen talvimakuupussi ja Marmot CWM retkikuntapussi. Olen ajatellut, että nämä riittävät tarpeisiini ja näistä mukaan Everestille lähtee Rab Andes 1000 ja Marmot CWM.

Sitten näin The North Facen tulevan malliston talvimakuupussin ja makuupussi painoi kilon. Vaikka comfort-arvo oli -40 astetta. Tämä on melkein kilon vähemmän kuin minun painavampi makuupussi. Kilo tuntuu täällä kotona pieneltä painolta, mutta 5400 metrissä ja siitä korkeammalle kilo tuntuu huomattavasti painavammalta.

Makuupussi Cumulus Teneqa 700
Makuupussi testissä parvekkeella

Kannan tavarani Everestillä siis perusleiristä eteenpäin itse ja sen vuoksi olen huomannut, että minusta on tullut grammojen tuijottelija. Ensin päivitin rinkan kevyempään ja sitten aloitin miettimään makuupussia.

Tulen pitämään yläleireissä untuvapukuani, joka jo itsessään painaa reilun kilon verran. Päätin, että aion myös nukkua untuvapuku päällä ja sen vuoksi pystyn ottamaan kevyemmän makuupussin mukaan, jonka avulla säästän kannettavasta painosta huomattavan määrän. Untuvapuku pitää kantaa ylös joka tapauksessa ja siitä ei pysty kiloja säästämään.

Arvoin pitkään, että tilaanko uutta makuupussia vai en. Reissun toteutuminen on ollut niin epävarmaa ja toisaalta kaapista löytyy jo niin monta makuupussia. Lopulta myös vertailin eri vaihtoehtoja ja päädyin tilaamaan Cumuluksen Teneqa 700 -makuupussin.

Cumulus Teneqa

Makuupussi painaa 1125 grammaa eli hiukan yli kilon ja sen comfort-arvo on -10 astetta. Varsin lämmin pussi, vaikka painoa ei ole tolkuttoman paljon. Olen todella tyytyväinen valintaan ja uskon, että 20 Snickers-patukan verran säästettyä painoa säästää myös voimiani itse vuorella.

Nyt edessä on vielä makuupussin testaaminen. Ehdin sen kanssa jo istumaan parvekkeella, mutta tällä viikolla on tarkoitus mennä telttailemaan ja ensi viikolla pääsen testaamaan pussia vielä untuvapuvun kanssa Lapissa.

Raportoin tarkemmin makuupussin testaamisesta oman Instagraminin puolella viikonlopun testipäivän jälkeen.

Comments are closed.